Man gal šunys nepatinka, bet jų nesivaikau.

Žinau, kai kurie žmonės įsivaizduoja, kad tokios kaip aš, kieminės katės nešioja ligas - patikėkit, per atstumą tikrai jūsų neapkrėsim, nekalbant apie tai, kad beveik jokios kačių ligos žmonėms nelimpa, o kurios limpa, tai ir taip bendros visiems.

Bet tie žmogėnai nebijojo kuo nors apsikrėsti, jiems tiesiog magėjo pasityčioti. Nepasakosiu jums, virbas, cigaretė, peilis... Koks jums skirtumas... Tai mano liūdesys ir mano skausmas. Mano dešinė akytė, kurios nebėra.

Skundžiausi gerajai moteriškei, kuri nepagailėdavo man kąsnelio, skundžiausi. Paėmė ir pagavo. Ko dabar jau bijoti žmonių? Gali padaryti dar ką nors? O gal pasiseks ir sočiai pamaitins?.. Juk vienaakiukei sunku išgyventi Vilniaus betoninėse džiunglėse...

Kalbino mane, guodė. Ir nuvežė į nepažįstamą vietą, kur keistai kvepiantys žmonės mane užmigdė. O kai pabudau, akytė nebekraujavo, užtat kažkodėl pasidarė staiga taip baisu. Ta balta patalpa, kiti gyvūnai netoliese, cinksintys geležiniai daikčiukai žmonių rankose, keisti tepalų kvapai ir aaadatos...

Urzgiu ant visų, tegu ir manęs bent kas kartą gyvenime pabijo! Sako, kad stresas kenkia gijimui ir ieško man bent laikinos globos, kol pasveiksiu. Sako, kad man reikia švelnaus ir kantraus žmogaus, kad pamirščiau nuoskaudas. Sako, kad tokių labai nedaug, bet kartais jie skaito naujienų portalus ir kai į širdį įkrenta koks nors benamiukas, nepalieka jo nelaimėje.

Tai gal vis dėlto ateis mano laikas, ir būsiu naminė arba sodybinė rainiukė! Pūkuota. Ilgų ilgiausiais ūsais, - praktiškai galėčiau su kosmosu kontaktuoti... Gal kurį laiką slėpsiuos po spinta, bet paskui išlįsiu ir prieisiu. Juk aš drąsi. Aš graži. Nesimato? Na, pagalvokit, jei jums išdurtų akytę ir įkištų į boksą... Ar labai šauniai atrodytumėt?

Bet pasveiksiu ir viskas užsimirš.

Tik prašau - nebenoriu į sadistų kiemą!

Jei galite suteikti man prieglobstį, laikiną ar nuolatinį, skambinkite globėjai Erikai, 860014377, rašykite info@mazojiliza.lt.

Kol kas gyvenu Vilniuje, bet noriu gyventi jūsų širdyje, kad ir kur jūs esate.

Katytė Krona.