Ne taip seniai prašėme pagalbos trims katėms, kurios tapo nuodytojo iš Kauno g. Vilniuje aukomis. Kieme gyvenančios katės, matyt, užima tiek daug vietos, kad jomis bandyta atsikratyti anaiptol ne civilizuotais būdais. Rasta ir jau nusigalavusių katinėlių... Šioms trims pasisekė, laiku paimtos, sulašinti vaistai. Viena trispalviukė jau pratinasi prie naujų namų, kita tikisi namų globos, o Pudra?

Ko gi jai tikėtis? Ji ne jauniklė. Ji ne veislinė. Jos ausytės trumpos ir banguotos ne dėl to, kad ji turėtų kokių škotų nulėpausių kraujo, o dėl pergyventų šaltų žiemų, kai nuo šalčio ausų galiukai darosi tokie trapūs, kad lūžinėja ir byra...

Taip ėjo mėnesiai, metai. Pudra išmoko slapstytis, išmoko nepasitikėti. Juk žinojo - vienas iš žmonių yra tas, kuris kamuoja kiemo kates. Nedažna miesto laukinukė sulaukia vyresnio amžiaus: ligos, mašinos, kaimynai... Pudra kantriai, ramiai nugalėjo ne vieną negandą, nekamuojama klausimo „už ką?“. Reikia išgyventi. Pasistengti, iškęsti, ištverti.

Jos negraužia faktas, kad kitus pilkus katinėlius žmonės ant rankų nešioja, dievina už spalvą, padovanotą jų tėvų, kruopščiai atrinktą veislynuose. Ji tik katė, ji to nežino. Ir mes nesuoksime pasakų, kad Pudra - kokio nors rusų mėlynojo ar britų trumpaplaukio mišrūnė - tiesą sakant, devintas vanduo nuo kisieliaus jai tie veisliniai katinai...Ji graži ir be to. Na taip, juokitės - Pudra ir graži, ir protinga.

Dabar ji gyvena klinikos narve vienoje Vilniaus veterinarijų. Ankštoka, bet saugu. Ją galima imti ant rankų. Ji kantriai priima neįprastą dėmesį. Ji...Matome, kad jau gali būti namų katė. Ji juk išgyvenimo specialistė, išmoks ir šito meno!

O gal manote, kad vis dar svajoja apie savo šaltą nesvetingą kiemą, kur siaučia nuodytojas? Mes nemanome. Katė sterilizuota, pratestuota, nuparazintinta, beliko skiepukas. Prašome supratimo. Laukinukes, šnypštukes, nesutaikomas laisvūnes kates, kurios turi kur prisiglausti, gyvūnų globos organizacijos sterilizuoja ir paleidžia į jų įprastas vietas, tai normalu. Tačiau Pudros atvejis kitoks. Ji nėra visai laukinė ir jai nėra kur grįžti. Nebent į klinikos narvą patupdytume kačių nuodytoją, bet... Patys suprantate.

Gal atsiras Lietuvoje bent vienas, kuris savo namuose, savo širdyje ras kertelę ir šiai senai tarkai, tai yra, garbingajai senjorai? Nežadame, kad ji murks jums ant kelių (nors nedrįstame ir užginčyti, kas ją žino). Žadame, kad nebus nuobodu ir tikime, kad norint tikrai galima rasti bendrą kalbą net su savarankiškiausia kate. Žinote, kaip sakoma: jei atrodo, kad pasaulis - smulkmeniškas ir nepakantus, gyvenimas nuobodus, tiesiog pažiūrėkite į akis savo išgelbėtam gyvūnėliui. Ir jums bus atsakyta.

Jei norite pasiūlyti Pudrai namų globą arba tapti jos šeimininku, paskambinkite tel 8 600 14377 arba parašykite info@mazojiliza.lt. Galėsite su ja pasimatyti, susipažinti ir ramiai apsispręsti.
Ši katė - mažytės gyvūnų globos organizacijos VšĮ „Mažoji Liza“ globotinė. Jeigu galite suteikti kokią nors kitą pagalbą (maistu, viešinimu, finansinę) - mielai ją priimsime, juk šioje srityje vienas lauke - ne karys.