1) Pirmasis veiksmas, kurį turi atlikti, kad tavo gyvenimas pasikeistų yra... susitvarkyti kambarį. Taip, teisingai supratai. Paklausi, o kas čia įdomaus? Tvarkydamasis atsikratysi ne tik šiukšlių savo kambaryje, bet ir „šiukšlių“ mintyse: visų neigiamų minčių, baimių bei pykčių. Susitvarkęs pasijusi ne tik smagiau, bet ir sutaupysi laiko, nes neteks ieškoti užsimetusių daiktų ar gėdytis pasikviesti draugus į svečius, ryte pabudęs švariuose ir gražiuose namuose, jausiesi žymiai energingesnis.

2) Antrasis dalykas, kurį turi padaryti – išmokti mąstyti pozityviai! Tad kiekvieną kartą, kai tave pakviečia į svečius, į kelionę ar gauni kūrybinę užduotį darbe, vyk šalin neigiamas emocijas ir neapmąstyk visų galimų blogiausių baigčių. Susitelk į tuos mažus dalykus, kurie tau gali suteikti džiaugsmo: malonų pokalbį, naujus potyrius, dar nematytų vietų grožį, saviugdos galimybes.

Vos tik pajusi, jog galvoje kyla negatyvi mintis, stenkis kiek galima optimistiškiau ją užbaigti. Pavyzdžiui, jei kyla mintis: „Tai man per sunku...“, užbaik ją: „..., bet kaip gerai jausiuosi, kai viskas bus baigta. O ir kitą kartą lengviau atliksiu šią užduotį“. Gerai nusiteikęs problemas visada išspręsi žymiai lengviau. Atmink, negali būti laimingas, jei viską gyvenime matysi niūriomis spalvomis.

3) Trečias dalykas, kurį tiesiog privalai padaryti – susirasti mėgstamą užsiėmimą. Yra daugybė veiklos sričių, kur galėtum atrasti save, nuveikti ką nors naudingo ar tiesiog smagiai praleisti laiką. Išbandei vieną, nepatiko, metei, ir viskas? Išbandyk šimtus, tūkstančius... Juk yra pačių įvairiausių užsiėmimų, nesvarbu nei pinigų kiekis banko sąskaitoje, nei fizinis sudėjimas, nei amžius. Pavyzdžiui, jei turi pieštuką ir popieriaus, išmok piešti. Išeik pasivaikščioti prie upės, į miestą, į parką.

Pradėk sportuoti, šokti, mokykis kulinarijos paslapčių, išmok groti gitara, dainuoti. Tobulėk mokydamasis naudotis naujomis kompiuterinėmis programomis, tai – ne tik įdomi, bet ir karjerai naudinga veikla. Skaityk knygas, žiūrėk įdomius filmus, domėkis menu, istorija, kultūra... Pradėk mokytis kažko naujo - šiandien tai ypač nesunku nuotolinių mokymų dėka. Daryk tai, kas tau teikia džiaugsmą (...).

4) Ketvirtasis žingsnis – pasidomėk, kokios šventės, renginiai, festivaliai, koncertai, parodos mugės, vyksta mieste, kuriame gyveni ar jo apylinkėse. Surask tau labiausiai patinkantį ir būtinai apsilankyk. Kažkur išėjęs ir pamatęs šį tą naujo, įveiksi taip slegiančią rutiną, susirasi naujų draugų, patirsi naujų įspūdžių. Visa tai skatina teigiamas emocijas.

5) Sekantis etapas – ištyrinėti miestą, kuriame gyveni. Kai keliaujame svetur, mus paprastai stebina aplinkiniai vaizdai, žavimės miestų architektūra ar atmosfera. Šį tą žavingo atrasti gali ir ten, kur gyveni, tereikia šiek tiek pasidomėti. Vienas puikus būdas išsiaiškinti, ką galima nuveikti – nueiti į artimiausią turizmo agentūrą ir paklausti, kokius maršrutus ar vietas siūlo atvykusiems užsieniečiams. Gal nori jų programą išbandyti ir tu? Aplankyk įdomiausias vietas ir pasidžiauk miestu, kuriame gyveni!

6) Kitas svarbus aspektas, siekiant paįvairinti savo gyvenimą, - stenkis neatsisakyti gaunamų kvietimų! Bendravimas žmogų šiek tiek pakylėja, suteikia gerų emocijų, tad pasistenkite dažniau susitikti su draugais, vykti į svečius, eiti pasilinksminti ar užsiimti kita įdomia veikla su tau brangiais žmonėmis.

7) Po smagaus išėjimo su draugais, atėjo eilė sekančiam etapui – suorganizuoti savo vakarėlį! Sugalvok temą, pakviesk draugų, papuošk namus, paruošk užkandžių bei sugalvok, ką visi kartu galėtumėt nuveikti. Ne tik būsi labai užsiėmęs pasiruošimo darbais, malonus šventės laukimo virpulys pakels nuotaiką, bet ir po smagios šventės dar ilgai turėsi, ką prisiminti.

8) Taip pat labai svarbus dalykas, kurio negalima praleisti, – atsipalaidavimas. Nors kartą per savaitę po sunkių darbų ar pašėlusių nuotykių reikia skirti laiko sau – pabėgti nuo viso pasaulio, pasilepinti.

9) Devintasis žingsnelis laimingesnio gyvenimo link – leisti kuo daugiau laiko su laimingais žmonėmis. Reiktų vengti žmonių, kurie nuolat nelaimingi, niūrūs, viskuo besiskundžiantys... Jų neigiamas požiūris gali sugadinti tavo ką tik pradėjusią gerėti nuotaiką. Susirask draugų, kurie būna linksmi, nuolat šypsosi, turi gerą humoro jausmą, optimistiškai žiūri į gyvenimą. Pamatysi, toks pozityvumas yra užkrečiamas.

10) Na, ir paskutinis dalykas, kad ne tik būtum linksmas, bet ir gerai jaustumeisi – stenkis gyventi sveikai. Žmogus, dažnai valgantis nesveiką maistą, mažai judantis, neretai jaučiasi aptingęs, pavargęs, kartais skundžiasi ir rimtesniais sveikatos sutrikimais. Juk blogai jausdamasis žmogus niekada nebūna geros nuotaikos. Be to, sveika gyvensena Tau padės ir išoriškai sustiprinti kūną, gražiau atrodyti, tad labiau pasitikėsi savimi ir natūraliai jausiesi laimingesnis.

Pasinaudok šiais patarimais ir gyvenk smagų bei turiningą gyvenimą!