Dešimt dalykų išvardijęs DELFI skaitytojas Giedrius sako – visi jo tikslai vienodai svarbūs, tad pirmosios ar paskutinės vietos jiems paskirti negalima. Kviečiame perskaityti, ką Giedriaus manymu reikia nuveikti iki 30-ies:

1. Suprasti, kas esi, kokiu keliu eini ir ko sieki savo gyvenime;

2. Iki 30-ies metų privaloma išsiugdyti įproti savyje „statytis“ sau tikslus metams, dviems, penkiems, dešimčiai. Didelius tikslus skaidyti į mažesnius ir daryti viską, kad tikslai gyvenime būtų pasiekti;

3. Vaikučiai. Be jokios abejonės manau, kad būtina susilaukti vaikų, nes jie yra mūsų gyvenimo džiaugsmas, mūsų gyvenimo gėlės ir didžiausia gyvenimo prasmė. Auginti juos dorais, gerais žmonėmis;

4. Visiškai pasirūpinti savo bei savo šeimos gerove. Turiu omenyje, nustoti gyventi iš tėvų kišenės;

5. Svajoti. Turbūt daugeliui tai pasirodytu kiek keistokas tikslas, tačiau svajoti žmogui yra be galo svarbu, nes svajonės yra mūsų variklis. Žmogus be svajonių ar tikslų negyvena, jis tiesiog egzistuoja. Iki trisdešimties metų reikia susikurti savo svajonių albumą t.y. vizualizuoti savo svajones, kad kas dieną jos būtų mums prieš akis. Galbūt tai nuostabus namas atokiame gamtos kampelyje, naujas stilingas automobilis ar nuotykių kupina kelionė po pasaulį... Reikia, kad vaizdai, pavyzdžiui, nuotraukos, kurios atspindi svajonę, būtų iškabintos namuose ant sienų, ant šaldytuvo, kad kaskart praeidami pro jas, mes prisimintume savo tikslus;

6. Išsiugdyti įproti skaityti knygas. Knygų skaitymas - vienas nuostabiausių dalykų; puikiai parinkta knyga ugdo žmoguje gerąsias savybes, nuolatinis skaitymas žmogų paverčia kitokiu. Laikas, praleistas prie knygos, be jokios abejonės kur kas naudingesnis nei laikas, praleistas prie TV, kur nuolat rodoma negatyvi informacija. Juk mūsų galvos yra daugiau nei šiukšliadėžė su plaukuotu dangčiu. Reikia atsirinkti, kokią informaciją mes „dedame“ sau į galvą, nes kokios bus mūsų mintys, tokie bus ir darbai. Rekomenduočiau pradėti nuo tokių autorių kūrinių kaip prof. David Schwartz, Napaleon Hill, OG Mandino, Bill Newman, Dale Carnegie... Beje, reikėtų nepamiršti, kad knygos nėra išlaidos, tai investicija į save. Šiandieniniame pasaulyje yra labai daug žmonių, kurie yra nepatenkinti savo turimu gyvenimu, bet mūsų gyvenimas yra mūsų pačių darbų, kuriuos mes padarėme anksčiau, rezultatas. Norint pakeisti turimą rezultatą visų pirma mes turime keisti save, keisti savo mintis. Kokios yra mūsų mintys/mąstymas - tokie mūsų darbai, kokie mūsų darbai - toks rezultatas, taigi pakeitę savo mąstymą, mes pakeisime savo turimą rezultatą!

7. Būti laimingu. Džiaugtis gyvenimu. Išmokti šypsotis. Kad šypsena nuolat puoštų mūsų veidus. Kad nutaisytum nepatenkintą veido išraišką, reikia įtempti 72 raumenis, kad nusišypsotum - tik 14.

8. Pasodinti medį. Man asmeniškai tai yra kažkas labai gražaus. Aš net neabejoju kad po daugelio metų sėdint po tuo medžiu mus užlietų nuostabus jausmas, tai būtų vieta, kur galbūt sunkią akimirką mes galėtume atitrūkti nuo pasaulio, nuo savo minčių... O ką jau kalbėti, jei po tuo medžiu sėdėtų mūsų vaikai, anūkai, proanūkiai...

9. Tikėti. Tikėti savimi ir suprasti, kad gyvenime nėra nieko, ko mes negalėtume pasiekti. Niekada nepamiršti, kad mes einame šiuo keliu tik kartą, todėl privalome skleisti gėrį, rodyti švelnumą. Tai daryti dabar. Neatidėlioti darbų, išnaudoti galimybes, nes šiuo keliu niekada neisime dar kartą.

10. Išsiugdyti savybę suvokti gerąsias kitų žmonių savybes. Užmiršti pataikavimą. Dalinti nuoširdų, tikrą pripažinimą. Karštai pritarti, negailėti gerų žodžių ir žmonės ilgus metus juos saugos, brangins, kartos. Kartos net tada, kai mes jau būsime juos seniai pamiršę.

DELFI Pilietis sveikina visus, kurie vis dar jaučiasi jauni, nesvarbu, kiek metų jiems bebūtų, ir nori paklausti – kokius tikslus norite ar kadaise norėjote įgyvendinti iki 30-ies? Išvardinkite dešimt dalykų, kuriuos, jūsų manymu, itin svarbu pasiekti visiems, į ketvirtą dešimtį dar neįžengusiems žmonėms.

Galbūt jūs tokį sąrašą dar tik sudarinėjate? O gal galite didžiuotis prie išvardintų punktų sudėtais pliusais? Pasidalinkite!

Laukiame jūsų laiškų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „30“ iki rugpjūčio 19 d.

Vienam iš atsiuntusiųjų dešimties punktų, ką reikėtų nuveikti iki 30-ojo gimtadienio, sąrašą padovanosime knygą M.Wizard „Kaip pradanginti dramblį ir kiti nesudėtingi triukai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)