Komandos žaidėjams pralaimėjimas Kroatijai buvo didelis smūgis ir po varžybų žaidėjai vengė aistruolių ir žurnalistų dėmėsio. Denisas Krestininas nenorės prisiminti šių varžybų, tačiau visose Europos pirmenybėse demonstravo gražų ir garbingą žaidimą.

- Denisai, kaip vertini savo komandos pasirodymą šiame čempionate?

Galiu pasakyti tik tiek, kad galėjome daugiau. Galėjome užimti primąją vietą, bet mums kažko pritrūko...

- Ko pritrūko šiandienos varžybose iki aukso medalių?

Tikriausiai susikaupimo. Gynyboje trūko agresyvumo, nes praleidome D. Šaričiaus net 39 taškus. Aš pats nesu patenkintas savo žaidimu, šiandien tiesiog „š***“ maliau.

- Ar šiandienos varžybose jautėte didesnį jaudulį?

Galbūt ne jaudulį, o atsakomybę prieš žiūrovus.

- Ketvirtajame kėlinyje Simas Raupys gavo diskvalifikacinę pražangą ir privalėjo palikti aikštelę. Ar jo netektis buvo tas lūžis, kuris lėmė jūsų nesėkmę?

Simo netektis mus dar labiau įpareigojo kautis iki paskutinės minutės, kad ir koks būtų buvęs rezultatas. Jo netektis komandai įnešė ugnį, ryžtą ir norą kovoti iki paskutinio lašo.

- Kokios mintys sukosi galvoje, kuomet Simas apsistumdė su Karlo Žganecu?

Norėjau tiesiog atsistoti ir trenkti dar. Aš galiu pasakyti tik tiek, kad jis šaunuolis, kad kovojo, nors ir ne kumščiais reikia pranašumą aikštėje rodyti, bet jis buvo tas žmogus, kuris visiems komandos nariams įžiebė viltį ir norą toliau kautis. Mums to reikėjo, nes visi jau buvome palūžę. Iki rungtynių pabaigos buvo likę dar pakankamai laiko, tad mums reikėjo tik žaisti krepšinį.

- Ar džiugina sidabro medaliai?

Sidabras kol kas tikrai nedžiugina. Iki finalinių varžybų mes laimėjome visus aštuonis kartus, tad pralaimėti pirmą kartą finale yra tikrai skaudu. Nors ir turėjome namų pranašumą, bet mums pritrūko.

- Ką treneris sakė po šių varžybų?

Padėkojo už darbą. Pasakė, kad bus dar kiti metai ir galėsime dar ne kartą atsirevanšuoti už šį kartų pralaimėjimą.

- Čempionatas pasibaigė. Kokie tolimesni planai?

Manęs jau laukia naujas sezonas. Gausiu savaitę poilsio ir dar kartą pasirašysiu sutartį su Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija ir kausimės Nacionalinėje krepšinio lygoje.

- Ar esi patenkintas savo sezonu?

Na, net nežinau. Tiesą sakant, neblogas sezonas. Džiugu, kad su Lietuvos ryto dublerių komanda laimėjome aukso medalius „Eurolygoje“. Nors šis sidabro medalis ir apkartino visus mano šio sezono pasiekimus, bet žiūrėsime, kaip viskas bus atslūgus emocijoms.

- Ar šiuos sidabro medalius, iškovotus Europos pirmenybėse aplaistysite?

Be abejo, kad aplaistysime. Mes aplaistysime taip, kad net neprisiminsime...