Moteris pasakojo, kad iš akies nustatytą milžinišką grybų skaičių rado Kaišiadorių rajono miške – vietoje, apie kurią užsiminė tėvai. Pasak Kristinos jai taip pasisekė grybauti išsiruošus pirmąjį kartą šiais metais. „Ėjom su vyru į tą miškelį ir iš pradžių nusivylėm – po vieną, po du grybus. O po to, kur atsisuki, visur matai, nespėji rinkti“, - prisiminė ji.

Kristina juokavo, kad grybus ne rinko, o šienavo. „Iš pradžių ėjom ėjom, nieko, o paskui gal per pusvalandį tą visą daugumą ir surinkom – pilna mašinos bagažinė“, - sakė iš viso apie dvi valandas grybavusi skaitytoja.

Kur grybauti dukrai nurodę tėvai patys tokio kiekio baravykų aptikę nebuvo. „Jie tik po pintinę kiekvieną dieną parsineša, o tokių kiekių irgi nematę. Atvažiavo pasižiūrėti. Nustebę, tos vietos neaptiko“, - kalbėjo Kristina.

Apie penkis šimtus baravykų moteris valė net septynias valandas – nuo pietų iki pat vakaro. Nors grybu kiekis – milžiniškas, Kristina sakė supirkimo punktui jų nepridavusi: mažiausieji grybai užšaldyti, o kiti džiovinami.


Su šeima jau spėjusi paragauti surinktų baravykų, Kristina teigė laimikiu nenusivylusi – vos vienas kitas didesnis grybas buvo sukirmijęs, iš visų surinktų ji sakė išmetusi tik apie dešimt.

Tai – ne pirmas gausus DELFI skaitytojų laimikis. Jau anksčiau į portalą kreipėsi po 60-70 baravykų į namus iš miško parsinešę grybautojai. Be to, rasta ir itin didelių laimikių.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)