Liūdna ir beviltiška kartais: tu išgelbėji du, o kažkas išmeta dešimt. Sutvarkai vieną „kaupėjo/-jos” gūžtą, kaip sužinai apie kitą: svyra rankos, kai naminiai gyvūnai į tave žiūri nuo ligų ašarojančiomis akimis, o būsto šeimininkas aiškina, kad kam juos gydyti? Užtenka meilės.

Mieli kaimynai, giminės,  - ar nebūtų galima anksčiau informuoti socialinės pagalbos tarnybas apie žmogų, kuriam sutrikęs elgesys? Gal bent kažkiek jį galima kontroliuoti? Argi ir tą turi daryti gyvūnų globos savanoriai, kuriems ir taip svyra rankos nuo darbo gausos? Juk dauguma iš jų dirbantys žmonės, ir užsiimti šia veikla gali tik poilsio, šeimos sąskaita.

Suprantant, kad problemą sudarantis asmuo nebekontroliuoja savo elgesio, kad greičiausiai tai jau liga ir sunku reikalauti sveiko proto, – vis dėlto, ar įmanoma rasti kitokią, civilizuotą išeitį? Jei nepakanka savivaldos ar sveikatos apsaugos tarnybų, ar negalėtų savanoriai dirbti su tais žmonėmis, kaip kad mėgstama reikalauti iš gyvūnų globėjų? Kur jie, tie geraširdžiai, dirbantys su sutrikusios elgsenos močiutėmis? Mažoka jų... Jei yra tokia organizacija Vilniuje (ne padedanti maistu vienišiems ir nepasiturintiems, o teikianti kitokią pagalbą – pagalbą sielai ir protui), kiekviena gyvūnų globos organizacija džiaugsis, galėdama bendradarbiauti.

 

Norime patikinti, kad normalios gyvūnų globos organizacijos TIKRAI neskatina tokio atseit globojimo, o iš tiesų gyvūnų kaupimo - kaip daiktų. Ne visi jie mieli ir verti gyvenimo, pasak „eksperčių": kai pagausėjimas – didžioji dalis keliauja į kibirą, paliekami joms gražiausi. O paskui jie vegetuoja. Serga, neprakvėpuoja, sudžiūvę, kirmėlėti, parazituoti ir perkarę. Na tai ką padarysi, argi neužtenka meilės?

Pagalbos prašo Naujamiesčio „kaupėjoskatinai

Labai garbaus amžiaus močiutė sutiko „Rainiuko” savanorę fotografuojant kates ir pasiteiravo, gal anoji norinti kačiukų. O taip. Sunku nupasakoti merginos emocijas, kai ji paskambino iš tos močiutės namų...

Situacija skaudi ir tragiška. Nuo ko pradėti? Iš kur gauti pinigų, globėjų, pagalbos vežiojant gyvūnus į gydyklas, dovanojant?..

Močiutės turtas:

Trys jau leisgyviai 2,5 mėn. kačiukai.Kalicivirozė, rinotracheitas, dehidratacija, svorio trūkumas ir tragiškas alkis. Puolė su visu maišu ėsti konservų! Nedelsiant buvo pradėtas gydymas.  Vienas mažylis būtų miręs, jei ne Gintarė su vaistais. Juos planuojame išgydyti ir ieškoti jiems globos.

Balta katytė– jai apie 3 metus, sterilizuota. Baili, ausų erkės, blusos ir kirminai.

Oranžinis katinas - apie 3,5 metų, nekastruotas. Drąsesnis už baltukę. Ausų erkės, blusos ir kirminai.

Rainas katinas. Nekastruotas. Jam apie 6 metus. Bailokas. Ausų erkės, blusos ir kirminai.

Mažiukų mama, ilgesnio plauko, balta su rainu. Nesterilizuota. Nebaili. Apie 1,5-2 metus. Ausų erkės, blusos ir kirminai.

Balta su juoda katė. Apie 7-8 metus. Nesterilizuota. Serga rinotracheitu ir kaliciviroze. Ausų erkės perėjusios į paskutinė stadiją. Blusos ir kirminai.

Raina katytė. Apie 2 metus. Sterilizuota. Nebaili. Problema su akyte. Ausų erkės, blusos ir kirminai.

Ar katės serga?

Taip, katės serga, jei neprižiūri, neduodi tablečių nuo kirminų, šeri bala žino kuo - katės serga, jos juk gyvi padarai! Bet tai yra ligos, kurios gydomos, tik jas reikia pastebėti ir laiku kreiptis pagalbos. Ir nereikia sakyti, kad veterinarinės paslaugos brangios taip, kad neįmanoma - per organizacijas galima gauti nuolaidų, galų gale, neužleidus ligos vienai ar dviem katėms nereikės gydyti dešimties. Ir nereikia tada jau imti kiekvienos sutiktos katės, jei nepajėgi ja pasirūpinti. Kad keletas kačių būtų sterilizuota, pasirūpino kitos savanorės jau prieš kelerius metus, bet visada juk galima atsinešti dar vieną... Ir dar vieną... O tada jos jau dauginsis pačios...

Močiutė davė šiek tiek pinigėlių švirkštams ir vaistams, darbas pradėtas, bet labai reikia tik pagalbos iš visuomenės, reikia laiko ir lėšų.

Pirmiausia sergančių gyvūnų gydymas – reikalinga parama – 100 lt (tikimės, to užteks);

Toliau visiems būtinos priemonės ausų erkėms gydyti, blusoms, kirminams naikinti – apie 100 lt + 100 lt + 100 lt;

Tada jau sterilizacijos ir kastracijos – apie 200 lt;

Ir galiausiai – normalus bent jau sausas maistas sveikimo metu suaugusiems ir mažyliams – 250 lt.

Taigi, suma išeina kosminė... Sunkiai pakeliama organizacijai, kuri išsilaiko tik iš aukų. Vos neparašiau „skolų"...

Reikia savanorių pagalbos ir namų globos

Taip pat „Rainiukas" kviečia prisidėti visus galinčius ir norinčius važiuojant suduoti/leisti vaistus, vežiojant pas veterinarus, gabenant maistą ir t.t. Toks „projektas“ ne tik finansiškai labai brangus, bet ir laiko atžvilgiu, kai kuruoji ir taip apie šimtą (!) beglobių miesto naminių gyvūnėlių.

Pirmiausia ieškoma globa mažyliams. Vėliau dovanosime tuos, kas socializuoti, draugiški.

Būsime dėkingi, jei padėsite mums gelbėti šiuos katinukus. Jei galite priglausti mažylį, ar socializuotą suaugusį katiną, skambinkite, rašykite. (info@rainiukas.lt, +370 615 58898, +370 689 73782).