Visą „Poteriadą“ peržiūrėjau visai neseniai, kaip tik „ant pabaigos“, kaip dažniausiai sakau. Viskas, daugiau nebebus. Patikėti, aišku, sunku.

Nesu iš tų Poterio gerbėjų, kurie naktimis budėjo, laukdami naujausios dalies, ir su Poteriu neužaugau. Tačiau stebėti, kaip per visas dalis (t.y., per visus tuos metus) keitėsi aktoriai, buvo labai smagu. Štai raudonplaukis, kiek nevėkšliškas Ronas pasikeitė nepalyginamai - pirmoje dalyje buvęs mažas „grybukas“, paskutinėse dalyse Ronas tapo tikru vyru. Aišku, kaip ir Hermiona bei pats Haris.

Apie tai, kad filmo herojai suaugo bylojo ir romantiškos filmo akimirkos - kai Ronas pasibučiavo su Hermiona, kino salėje buvę žiūrovai net pradėjo ploti.

Pati paskutinė dalis rodoma 3D formatu, tačiau nelabai supratau, kam to reikia. Ypatingų efektų nebuvo, o ir grafika neįspūdinga. Todėl tikrai nemanau, kad filmas būtų susilaukęs mažiau dėmesio, jeigu nebūtų rodomas 3D formatu. Galbūt taip buvo nuspręsta dėl to, kad pastaruoju metu šio formato filmai itin populiarūs.

Hario Poterio knygų neskaičiau, ir labai gaila. Draugai kalbėjo, kad knygose viskas išdėstyta aiškiau, aišku kas dėl ko ir kodėl. Po filmo liko nemažai klaustukų, pavyzdžiui, iki galo taip ir nesupratau, kodėl priešpaskutinėje dalyje Drako neišdavė Hario. Galbūt neatidžiai žiūrėjau, bet į šį klausimą kol kas atsakymo neturiu.

Reikėtų pasakyti, kad paskutinė dalis buvo kiek graudi, ypač tada, kai Haris nusprendė vienas eiti susikauti su didžiausiu filmo blogiečiu Lordu Voldemortu. Be abejo, ir filmo pabaigoje, kai pagaliau suvokiau, kad tai - paskutinė „Poteriados“ dalis. Tačiau filme taip pat buvo nuspėjamų vietų - buvo akivaizdu, kas nužudys Voldemorto gyvatę, o kartu ir jo sielos dalelę.

Turbūt didžiausią staigmeną pateikė profesoriaus Sneipo istorija - visos „Poteriados“ metu autorė skaitytojus ir žiūrovus vedžiojo už nosies - vienu metu atrodė, kad Sneipas yra blogiukas, kitoje filmo dalyje jis pasirodo esąs gerietis. Kuris iš jų Sneipas yra iš tiesų - neatskleisiu. Pamatysite paskutinėje filmo dalyje arba perskaitysite knygoje. Filmo pabaigą buvo galima prognozuoti - juk visada laimi gėris, tiesa?

Bendrai filmas man patiko, tačiau dėl pačios istorijos. Nežinau, ar jis gali būti įdomus tiems, kurie nėra skaitę knygų ar nėra matę nė vienos „Poteriados“ dalies. Grafikos ir vaizdo prasme, kaip jau minėjau, paskutinė filmo dalis nenustebino, o gal net šiek tiek nuvylė. Tačiau tikrai rekomenduoju pažiūrėti paskutinę dalį, ypač tiems, kas su Hariu Poteriu ir jo draugais augo. Taip, tai jau pabaiga!

--
Buvai kine? Žiūrėjai filmą namuose? Rašyk įspūdžius ir siųsk juos el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt arba kelk Piliečio sistemoje!