Moteris laiške, siųstame ir SĮ „Susisekimo paslaugų“ atstovei, pasakojo, kad sausio 6 d. autobusas, vykstantis 58-uoju maršrutu, į stotelę atvyko ne tik pavėluodamas 5 minutes, bet ir netinkamas visiems keleiviams pavėžėti – nors stotelėje laukė apie 30-35 žmones, į mikroautubusą tilpo vos pusė jų.

„Kai apie pusė žmonių šiaip taip įlipo į mikroautobusą, vairuotojas paskelbė, kad daugiau keleivių paimti negali, uždarė duris ir išvažiavo! Lauke liko stovėti apie 12 žmonių! O kitas reisas - 20.05 t.y.beveik po valandos!“, - laiške, siųstame DELFI, rašė ji, kviesdama atvykti į nurodytą stotelę.

Skaitytoja piktinosi, kodėl jai mokant mokesčius, viešuoju transportu tenka naudotis tokiomis sąlygomis.

DELFI kreipusis į Viniaus savivaldybę, komentarą apie nurodyto maršruto autobusą pateikė SĮ "Susisiekimo paslaugos" Viešojo transporto departamento vadovė Modesta Gusarovienė.

Pasak jos, iki sausio 6 dienos 58 maršrute dirbo 2 standartiniai autobusai, o nuo sausio 6 dienos vienas grafikas atiduotas privačiam vežėjui „Transrevis“. „Taigi, maršrute šiuo metu dirba taip pat 2 autobusai, skirtumas tik tas, kad vienas iš jų – mažos talpos. Sprendimas, kad vienas didelis autobusas galėtų būti pakeistas mažos talpos , buvo priimtas atlikus išsamius keleivių srautų tyrimus ir nustačius keleivių skaičiaus kitimą visoje šio maršruto trasoje. Taip pat atitinkamai buvo pakoreguoti eismo tvarkaraščiai“, - nurodė M. Gusarovienė.

Pasak pašnekovės, sausio 7 dieną buvo atliktas papildomas stebėjimas stotelėje „Stotis“. „Į visus tris maršrutus (kuriuose naujai pradėjo dirbti mažos talpos autobusai) po 19 val. keleiviai sutilpo ir stotelėje likusių keleivių nebuvo: 61 maršruto 19:08 val.; 58 maršruto 19:15 val. ; 82 maršruto 19:15 val.

Bet kokiu atveju ir toliau stebėsime situaciją Vilniaus viešajame transporte, ypatingą dėmesį skirdami maršrutams, kuriuose dirba mažos talpos autobusai, ir priimsime atitinkamus sprendimus keleivių patogumui gerinti. Tikimės, kad tokios situacijos nepasikartos, o visų mūsų keleivių prašytumėme informuoti mus apie susidariusius nepatogumus naudojantis miesto viešuoju transportu“, - sakė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)