- Išliekite emocijas:

Neigiamas emocijas,kurios kyla dėl kvailo viršininko, nevykėlių kolegų ar nesusipratimų dėl klientų, kaupiasi viduje bei nuolat graužia. Todėl labai svarbu visą pyktį, nusivylimą ir nuoskaudas išlieti. Tik nereikėtų to daryti darbe. Geriau pasiguosti mylimam žmogui, draugams,šeimos nariams arba rašyti dienoraštį. Savo problemas galima išlieti ne tik ant popieriaus lapo, bet ir anoniminiame internetiniame dienoraštyje. Greičiausiai pastebėsite , kad ir kiti žmonės jaučia panašius jausmus savo darbui, vis dėlto atminkite - jūs nesate vienas toks.

- Nepamirškite skirti laiko sau:

Nesvarbu, ar mėgstate savo darbą, ar ne, bet laikytis šios taisyklės privalu. Gyvenimas taps nuobodus, jeigu visą laiką tik dirbsite, valgysite ir miegosite. Mėgstama veikla ne tik padeda atsipalaiduoti, pamiršti darbo rūpesčius, bet ir suteikia teigiamų emocijų. Galima pradėti mankštintis arba įsigyti augintinį, pavyzdžiui, šunį, su kuriuo rytais bus galima pabėgioti lauke. Reikia rasti priežastį, dėl kurios norėtųsi lipti iš lovos – tegul darbas netampa svarbiausiu dalyku kasdienybės rutinoje. Vakarų taip pat nederėtų praleisti spoksant vien televiziją, verčiau išeiti su draugais pasivaikščioti grynu oru, galbūt atsigerti skanios kavos, paskaityti gerą knygą parke, pažaisti tenisą ar paplaukioti baseine. Kuo daugiau laisvalaikiu pramogausite, tuo mažiau galvosite apie darbą.

- Paįvairinkite rutiną:

Tai darykite, jeigu turite darbe tokią galimybę kaip klausytis mėgiamos muzikos, kartais paplepėti su draugais telefonu arba internetu. Be abejo, nepamirškite pietų pertraukos – galima išeiti pasivaikščioti. Grynas oras praskaidrina nuotaiką ir suteikia jėgų, tai daro netgi kelių minučių pertraukėlės, leidžiančios negalvoti apie darbą.

- Nepraraskite humoro jausmo:

Juokas - geriausias vaistas nuo visų ligų. Įrodyta, kad humoro jausmas didina gebėjimą kovoti su stresu ir pažvelgti į susiklosčiusią situaciją iš teigiamos pusės. Galima paieškoti anekdotų apie savo profesijos atstovus, klausytis linksmų pokalbio laidų per radiją, taip pat reikėtų nepamiršti patiems dažniau pajuokauti – juk visada į viską galima pažvelgti iš kitos pusės.

- Tapkite geresniu darbuotoju:

Net jei nesijaučiate laimingi darbe, neturėtumėte švaistyti laiko veltui. Galbūt ateityje norėsite kopti karjeros laiptais arba keisti darbą į įdomesnį? Tai dabar tinkamiausias laikas tobulinti profesinius įgūdžius, įgyti daugiau žinių ir patirties. Nereikėtų prieštarauti, jeigu viršininkas siunčia į įvairius seminarus ar kursus, priešingai – derėtų pačiam rodyti iniciatyvą. Galima pradėti netgi neakivaizdžiai studijuoti universitete ar kolegijoje, įgysite dar daugiau patirties, gausite dar vieną diplomą. Be to, tapdamas geresniu darbuotoju gausite teigiamas rekomendacijas, kurių gali paprašyti būsimas svajonių darbdavys. Juk nenorėtumėte prieš jį nemaloniai pasijausti, kai dabartinis darbdavys sakys, kad esate nemotyvuotas tinginys.

- Kurkite draugišką atmosferą:

Jeigu bent šiek tiek sutariate su kolegomis, vertėtų darbo valandas paversti bent šiek tiek smagesnėmis. Galima netgi artimiau susidraugauti – išeiti kartu papietauti arba pažaisti teniso ar boulingo, pasikviesti į svečius arba savaitgalį kartu išvykti į kelionę. Daugiau sužinoję apie bendradarbius galbūt sužinosite, kad ir jie jaučiasi panašiai kaip jūs pats. Taigi draugiški santykiai padės viską lengviau ištverti.

- Nebijokite planuoti ateities:

Geriausiais būdas ištverti sunkų periodą, tai svajoti apie šviesią ateitį. Tačiau svajonės turi būti pagrįstos, logiškos ir realios. Kitaip sakant, jos turi būti formuluojamos kaip tikslai, siekiai ir planai. Galima užsirašyti į savus užrašus, ką norėtumėte dirbti po trejų ar dešimties metų. Ko reikia norint tai pasiekti? Patartina susidaryti planą savaitei ar mėnesiui į priekį ir apgalvoti veiksmus, kad pavyktų pasiekti tikslą.