Rima Andriulionienė:

„Šilainiškė poetė Irena Jacevičienė-Žukauskaitė 25 metus renka medžiagą ir kuria eiles apie aviaciją. S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui išleido eiliuotą aviacijos kronikos rinktinę. „ Žemaičių sakalų giesmė. Tai 15 autorės knyga, 8-oji aviacine tema, 6-oji serijos „Lietuvos sakalai“ knyga. Šioje knygoje rašoma apie žymiausius žemaičius-lakūnus: S.Darių ir S.Girėną, prieškario lakūnus V.Reimantą, V.Svilą, J.Vaičių. Žymiausius šių dienų lakūnus-žemaičius J.Kairį, aviakonstruktorių V.Kensgailą, S.Kasparavičių, K.Intą, Z.Galickį, J.Mažintą, žymiausią karinių oro pajėgų vadą E.Mažeikį ir kitus. Jos sukurtos dainos-himnai „Sakalų giesmė“ ir „Vienas prieš Atlantą“ skamba J.Čepo ir S.Dargio filmuose „Lituanicos didvyriai amžinai gyvi“, „Felikso Vaitkaus skrydis prieš 75 metus“ ir kt. Poetė Irena Jacevičienė-Žukauskaitė savo darbais garsina Lietuvą, didžius jos vyrus, Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žygdarbius“, - rašė skaitytoja Rima.

Retro (apie keletą žmonių iš Kazlų Rūdos, kurie kažką gero padarė dėl Lietuvos):

„Aurelija Mėdžiūtė, mokytoja lituanistė, dabar pensijoje, su literatų būreliu „Diemedis“ apkeliavusi turbūt visą Lietuvą, jos mokiniai daug metų buvo įvairių respublikos konkursų laureatai, o spektaklius dar ligi šiol prisimename. Netgi tais tarybiniais laikais jos mokiniai žinojo ir Brazdžionį, ir Mačernį, ir Škėmą.Tai pavyzdys, koks turi būti mokytojas.

Algimantas Lelešius - 1991 m. organizavo partizanų perlaidojimą. Savo rankom surinko septynių partizanų kaulus, užkastus prie buvusio „stribyno“ tualeto, perkėlė juos į kapines ir savais pinigais pastatė kryžių.Vėliau inicijavo paminklų pastatymą keliose partizanų žūties vietose. Buvo savanoris parlamente. Dirba polit. kalinių ir tremtinių muziejuje Marijampolėje, pats yra prisidėjęs prie to muziejaus įkūrimo.

Irena Mėdžiuvienė - 1993 m. su kolege surinkome iš asocialių šeimų (netgi sąvartyno) badaujančius vaikus ir buvusio vaikų darželio patalpose maitinome juos pietumis. Šį, kaip dabar pasakytų, projektą finansavau keletą metų (maitinosi apie dvidešimt asmenų, vėliau - ne tik vaikų).Ši iniciatyva peraugo į „Caritą“. 1992 m., kai Lietuvoj buvo ganėtinai nyku, su savo sūnumis ėmėmės organizuoti gatvės krepšinį. Keletą metų tai buvo puikios ne tik miestelio, bet viso regiono šventės“, - apie kelių žmonių gerus darbus rašė skaitytojas.

Dramos studijos vardu - Milda Antanaitytė:

„Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dramos studija artimai bendradarbiauja su italų jaunimu. Jau aštuoneri metai iš eilės dalyvaujame antikinio teatro festivalyje „Palazzolo Acreide“ Sicilijoje. Mūsų studija parodo antikinį spektaklį. Teatrinė veikla mus labai suartino, jie susidomėjo mūsų šalimi. Šia savaitę italai viešėjo Lietuvoje. Mes aprodėme gražiausias savo šalies vietas. Jiems labai patiko žaliasis mūsų kraštas. Savo draugams Sicilijoje mūsų draugai nupirko apyrankių su Lietuvos vėliava. Jie sakė, kad didžiuosis, galėdami taip skleisti malonius prisiminimus apie svetingą mūsų šalį. Manome, kad tai ir yra mūsų gerasis darbas, nes taip mes prisidedame prie savo šalies garsinimo, o juk to ir siekė žymieji Lietuvos lakūnai Steponas Darius ir Stasys Girėnas“, - rašė skaitytoja Milda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)