Sutinku, ministrų portfeliai galbūt nėra susiję su Kalėdomis, tačiau svarbus pats bendravimas, pati portfelių teikimo ceremonija, - prisijuoksite iki soties, jeigu portfeliai bus įteikiami ir palydimi trumpais komentarais. 

Mes darėme paprastus diplomus, ant kurių buvo parašyta, pvz. „Sveikatos apsaugos ministras“ ---- (vardas pavardė) ir, be abejo, ministerijų ženklai.

Tokiu būdu mūsų močiutė gavo Žemės ūkio ministro portfelį, mama - vidaus reikalų ministro portfelį, sesė, tuo metu dirbusi mokytoja, - švietimo ministro portfelį, ir t.t.

Labiausiai visus prajuokino Krašto apsaugos ministro portfelis, kurį gavo... mūsų šuo! Jo „diplomą“ pakabinome ant šaldytuvo, prie jo pietų vietos. 

Dalinant portfelius buvo labai smagu ir juokinga, vėliau kurį laiką portfeliai buvo aptarinėjami ir komentuojami. Per Kalėdas galima dalinti ne tik portfelius, bet sugalvoti ir kitokias nominacijas, pavyzdžiui, filmukų herojų ar filmų herojų, Lietuvos ar užsienio veikėjų, „tikrųjų“ profesijų ir panašiai. Svarbiausia - didelė fantazija ir geras humoro jausmas.

Idėjos, kam galima teikti vieną ar kitą portfelį:

Aplinkos ministerija: aplinkos ministro portfelį galėtų gauti žmogus, kuris labai rūpinasi Jūsų namų aplinka - prižiūri žolytę ir gėles, o jeigu gyvenate bute - labai rūpinasi, kad patalpos būtų išvėdintos, kad jose gerai kvepėtų, ir pan.

Finansų ministerija: finansų ministru galėtų tapti žmogus, kuris labai rūpinasi finansais, moka taupyti ir priimti svarbius finansinius sprendimus, kaip „pirksime orkaitę ar važiuosime į Kanarus?“

Krašto apsaugos ministerija: jeigu turite šunį ir laikote jį savo šeimos nariu - jis tinkamiausias kandidatas į krašto apsaugos ministrus. Jeigu šuns neturite, galbūt turite žmogų, kuris rūpinasi Jūsų namų saugumu? Pvz., montuoja spynas, užsako signalizaciją?...

Kultūros ministerija: šeimoje turite žmogų, kuris aplanko kiekvieną spektaklį ir koncertą? Kuris nepavargsta pasakoti apie naujas knygas ar filmus? Galite drąsiai jam teikti kultūros ministro portfelį!

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija: galbūt Jūsų šeimoje yra bedarbis, kuris labai gerai supranta, kokios problemos slegia mūsų socialinę sistemą? Išrinkite jį! Jis tikrai geriausiai vadovaus šiai ministerijai.

Susisiekimo ministerija: jeigu Jūsų šeimoje yra taksistas ar tolimųjų reisų vairuotojas - šioms pareigoms jis tiks kuo puikiausiai!

Švietimo ir mokslo ministerija: švietimo ir mokslo ministro pareigoms puikiausiai tiktų žmogus, susijęs su mokykla, universitetu ar kokia nors kita ugdymo įstaiga. Ministru galėtų būti ir mokinukas, kuris turbūt gerai supranta, kokios problemos slegia šią sritį.

Teisingumo ministerija: šeimoje turite sąžiningą teisuolį, kuris viską daro pagal taisykles, niekada nenusižengia įstatymui ir dar kitus pamoko? Tai - geriausias kandidatas į teisingumo ministrus!

Užsienio reikalų ministerija: Jūsų šeimos narys emigravęs? O gal labai dažnai lankosi užsienyje? Patikėkite šį darbą tokiam žmogui, ir Jūsų šeimos užsienio politika iš tiesų bus efektyvi.

Ūkio ministerija: turbūt geriausia kandidatė į šį postą būtų Jūsų mama - besirūpindama namų ūkiu, ji viską spėja, viską suderina ir padaro taip, kad namai būtų jaukūs ir į juos norėtųsi grįžti.

Vidaus reikalų ministerija: į šį postą rekomenduotina rinkti žmogų, kuris laiko jeigu ne keturis namų kampus, tai bent tris. Viską žino, viską mato ir viską gali išspręsti.

Žemės ūkio ministerija: bute turite augalų, o gal nuosavą daržą? Pagalvokite, kuris iš šeimos narių praleidžia daugiausiai laiko kapstydamasis žemėse - ir štai, jau turite žemės ūkio ministrą!

Žinote, kaip padaryti Kalėdas ypatingas? Mokate pagaminti įdomias dovanas? O gal turite idėjų, kaip papuošti Kalėdų eglę, namą, kambarį? Dalinkitės kalėdiniais patarimais su kitais DELFI skaitytojais ir laimėkite šaunius DELFI Piliečio prizus! Patarimus siųskite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „kalėdiniai patarimai“ arba kelkite mūsų sistemoje iki gruodžio 20 (imtinai). Nepamirškite atsiųsti ir nuotraukų!