Lapkričio 28 d. gausus būrys jaunųjų rokiškėnų rinkosi prie Rokiškio krašto muziejaus centrinių vartų esančio vartininko namelio. Šio sambrūzdžio priežastis - Kalėdinio pašto stoties atidarymo šventė, kurią organizavo Rokiškio krašto muziejus. Atėjusius vaikus pasitiko girinukė, kvietusi mažuosius šokti ir linksmintis. Vaikus sutiko ir pašto stoties budėtoja, jau seniai gyvenusi namelyje ir labai liūdėjusi negaudama laiškų.

Lietuvos Senelis Kalėda roges pakeitė į galingą plieninį žirgą - keturratį ir atvyko su Rokiškio baikerių klubo „By Force“ palyda. Senelį pasitiko vaikų nuostabos ir džiaugsmo šūksniai, iškeltos besisveikinančios rankos. J. Tumo-Vaižganto gimnazijos šokių kolektyvas „Iliuzija“ (vadovė L. Kublickienė) padovanojo Seneliui Kalėdai savo šokį. Atgijo, sužibo senasis dvaro rūmų sargo namelis, tapęs pirmąja Kalėdinio pašto stotimi, sudominusia ir „tikrąjį“ Rokiškio pašto viršininką A. Jakimavičių.

Šventėje vaikai šoko, fotografavosi su Kalėda ir nešė jam savo parašytus laiškus su slapčiausiomis svajonėmis. Visi atnešti laiškai buvo priimti namelyje paštininkų, kiekvienam vaikučiui išduotas kvitukas, pažymintis, jog laiškas priimtas, ir, aišku, saldainis. Pirmą Kalėdinio pašto darbo dieną gauti net 137 laiškai. Jų bus ir daugiau, nes Kalėdinis paštas prie Rokiškio krašto muziejaus veiks iki gruodžio 21 d.

Kalėdinio pašto stoties atidarymas - tik vienas iš daugelio Rokiškio krašto muziejuje šventiniu laikotarpiu vyksiančių renginių ir edukacijų. Kas laiško išsiųsti, kas sūrio užkąsti, kas žalvario ar medžio dirbinių pasigaminti – kviečiame visus užsukti į Rokiškio krašto.