Kovo pabaigoje vykdytas vizitas siekė supažindinti Lietuvos moksleivius su Erasmus mobilumo programa ir pasidalyti tarptautine bei tarpkultūrine užsienio studentų, šiuo metu besimokančių Lietuvoje, patirtimi. Taip pat supažindinti su kitomis užsienio šalimis, jų kalba, geografine padėtimi ir kitais moksleivius dominančiais dalykais.

Projekto metu mokiniai turėjo galimybę susitikti ir pabendrauti su studentais iš Prancūzijos, Lenkijos ir Turkijos, o studentai turėjo galimybę tapti mokytojais tokiose pamokose kaip istorija, tikyba, etika, kalba, muzika, biologija ir verslas. Gimnazijos mokiniai išmoko pasakyti komplimentų lenkų kalba savo kolegoms ir mokytojams, turkiškų posakių bei palyginimų, susipažino su Prancūzijos klimatu ir po visą pasaulį išsibarsčiusiomis šiai šaliai priklausančiomis salomis. Aktyviausiai pamokose dalyvavę moksleiviai buvo apdovanoti MRU suvenyrais.

Patys mokiniai taip pat buvo pasiruošę supažindinti „Erasmus“ studentus su Lietuva, jos tradiciniais patiekalais, architektūra, menu, olimpiniais sporto pasiekimais bei antrąja religija vadinamo krepšinio žymiausiais žaidėjais ir labiausiai įsimintinomis pergalėmis. Taip pat ir lietuvių kalbos suktybėmis: ilgiausiais ir sudėtingiausiais žodžiais, mįslėmis bei šnekamosios kalbos ypatumais.

Pasibaigus pamokoms mokiniai pristatė savo gimnaziją, šokių kolektyvai atliko paruoštą programą, o vėliau įvyko jau tradicija betampantis protų mūšis. Jo metu studentai ir moksleiviai pasidalinę į dvi komandas po 15 žmonių rungėsi tarpusavyje įvairiuose logikos uždavinių, įžymių asmenybių, muzikos atpažinimo ir kituose etapuose. Arbatos pertraukėlė suteikė galimybę vieniems su kitais geriau susipažinti ir atvirai pabendrauti.

Gimnazijos mokiniai entuziastingai pritarė, kad projektas paliko pačius geriausius įspūdžius ir neslėpė, jog su kai kurias užsienio studentais tikrai norėtų palaikyti ryšius. Be to, gimnazistai yra kviečiami atvykti į kasmetinį ESN MRU Vilnius organizuojamą talentų šou „Erasmus Got Talent“ su pramoginių šokių kolektyvo programa. Jų laukiama ir šiemet šiame talentų šou – balandžio 19 d.

Patys Erasmus studentai entuziastingai palaikė šią idėją ir džiaugėsi galimybe pasidalinti savo patirtimi. Turkijos pilietis sakė: „Erasmus Lietuvos mokykloms“ suteikė man labai geros patirties susipažįstant su naujais žmonėmis, džiaugiuosi turėjęs galimybę jiems papasakot apie savo šalį ir supažindinti su jos kultūra. Vienijanti mokytojo patirtis taip pat gerina ir pačių Erasmus studentų tarpusavio bendravimą.“ Tuo tarpu studentas iš Lenkijos po renginio trumpai tarė: „Tai buvo nuostabu, aš rekomenduoju kiekvienam studentui tai išbandyti!”. Prancūzijos studentas pridūrė: "Atmosfera buvo labai gera. Man viskas labai patiko, jautėmes laukiami ir visi gimnazijos mokiniai atrodė patenkinti mūsų vizitu ir suteiktomis žiniomis.Nieko nėra geriau nei matyti besišypsančius ir susidomėjusius veidus savo pamokoje".

Projekto „Erasmus Lietuvos mokykloms“ ESN MRU Vilnius atsakingoji koordinatorė S.Rimavičiūtė – džiaugėsi šios idėjos įgyvendinimu: „Kaip projekto koordinatorė sekcijos viduje galiu pasakyti, kad projektas labai nusisekė. Tiek atvykę užsienio studentai, tiek aplankytų gimnazijų mokiniai įdėjo dideles pastangas įgyvendinimo sėkme ESN materializuojant šį projektą. Buvo įdomu stebėti užsienio studentų entuziazmą, mokinių susidomėjimą bei jausti daugiakultūriškumą vienoje patalpoje. Džiugu, kad atvykę studentai rodė didelį norą pasidalinti savo studijų patirtimi, o lietuviai mokiniai taip svetingai juos priėmė. Įspūdžiai patys geriausi“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)