Jūsų laukia vienas iš 10-ties skrydžių oro balionu „Lituanica”, skirtų S.Dariaus ir S. Girėno žygdarbio 80-čiui paminėti. Visi jie vyks gimtosiose vietose, esančiose greta konkurso laimėtojų namų.

Jei norite laimėti skrydį, aprašykite savo darbą, kurį atlikote arba esate pasiryžęs atlikti ne daugiau kaip penkiais sakiniais ir iki 2013 liepos 24 d. imtinai siųskite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Lituanica”. Po darbo aprašymo galima pridėti jo iliustraciją, būtina paminėti savo gyvenamąją vietą ir nurodyti kontaktus. Laiške taip pat nurodykite ir savo vardą, pavardę bei telefono numerį.

Skrydžius dovanoja „Delfi” drauge su oreivių klubu „Lituanica” bei iniciatyva „Už savus”, palaikančia tuos, kurie dirba ir kuria arčiausiai mūsų.

10 laimėtojų atrinks iniciatyvos „Už savus” draugai – oreivis Robertas Komža, dainininkas Jurgis Didžiulis, verslininkas Vladas Lašas bei aktorė Jurga Jutaitė. Laimėtojai bus atrenkami vadovaujantis S. Dariaus ir S. Girėno testamente surašytais kriterijais, taigi laimės nebūtinai dideli, tačiau būtinai pasitikėjimą savo jėgomis ir gabumais skatinantys darbai.

Drauge su kiekvienu „Delfi“ skaitytoju skris ir savo patirtimi dalinsis viena iš Lietuvą garsinančių asmenybių – „Už savus” draugai, mokslo, meno ir sporto asmenybės.

Laimėtojai galės pakilti su oro balionu 2013 m. liepos – rugsėjo mėnesiais jų gyvenamosios vietos apylinkėse. Su kiekvienu laimėtoju konkurso organizatoriai susisieks asmeniškai ir suderins skrydžio laiką bei vietą. Nepavykus to padaryti, konkurso organizatoriai pasilieka teisę pasirinkti kitus laimėtojus.

Iš S.Dariaus ir S. Girėno testamento:

Mes skrisime į Lietuvą !

Lietuvių tauta laukia iš savo sūnų ir drąsesnių žygių. Būtinai reikia ir jos sūnums prisidėti prie bendrojo darbo - tirti dar mažai žinomas Žiemių Atlanto vandenyno oro sroves, o taip pat naujai išrastus navigacijos būdus ir priemones pritaikyti kasdieniniams reikalams. Mes, gyvendami tokiais laikais, kada oras stengiamasi panaudoti žmonijos reikalams, laikome savo pareiga tautos vardu tą darbą garbingai atlikti.

Jaunoji Lietuva ! Tavo dvasios įkvėpti, mes stengiamės tą pasirinktą uždavinį įvykdyti. Mūsų pasisekimas tegu sustiprina Tavo dvasią ir pasitikėjimą savo jėgomis ir gabumais ! Bet jei Neptūnas ar galingasis audrų Perkūnas ir mums bus rūstus - pastos mums kelią į Jaunąją Lietuvą ir pašauktų LITUANIKĄ pas save, - tada Tu, Jaunoji Lietuva, turėsi iš naujo ryžtis, aukotis ir pasirengti naujam žygiui, kad audringųjų vandenynų dievai būtų patenkinti Tavo pastangomis, pasiryžimu ir nekviestų Tavęs į Didįjį Teismą.

LITUANIKOS laimėjimas tegu sustiprina jaunųjų Lietuvos sūnų dvasią ir įkvepia juos naujiems žygiams.

LITUANIKOS pralaimėjimas ir nugrimzdimas į Atlanto vandenyno gelmes tegu auklėja jaunų lietuvių atkaklumą ir ryžtumą, kad Sparnuotas Lietuvis būtinai įveiktų klastingąjį Atlantą Tėvynės Lietuvos garbei !

Tad šį savo skridimą skiriame ir aukojame Tau, Jaunoji Lietuva !

Tą didįjį bandymą pradėsime, tikėdamiesi Dangaus palaimos !

STEPAS DARIUS, STASYS GIRĖNAS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)