Atsisėdę ant „sofkės“ ir pasidarę arbatos pradėjome kalbėtis. Giedrė ir Kasparas pradėjo pasakoti apie neseniai - tik gruodžio 7 dieną, įsikūrusią erdvę. Penktadienio vakarais, „Sofkė“ nuo 16 iki 19 val. laukia visų jaunų žmonių nuo 14 iki 20 metų, kurie nori savo laiką praleisti kartu bendraudami, žaisdami stalo futbolą ar vieną iš kitų begalės čia esančių stalo žaidimų, žiūrėdami filmus ar klausydamiesi muzikos. Jaunimo darbuotojų teigimu, penktadienio vakarais juos, erdvėje, aplanko vidutiniškai 6-8 jaunuoliai.

„Sofkė“ - tai atvira erdvė, kur jauni žmonės yra kviečiami būti. Būti savimi juokaujant, sėdint, žaidžiant stalo futbolą, žiūrint filmus ar geriant arbatą. „Sofkėje“ nėra privaloma „kažką būtinai veikti“, užsirašyti į dalyvių sąrašą ar išeiti tik viskam pasibaigus. „Sofkė“ - tai atvira erdvė penktadienio vakarams, kur jauni žmonės susirenka šiltai pabūti su draugais. Be to, čia dirbantys darbuotojai yra visada pasiruošę kalbėtis, išklausyti ar kitaip padėti.“, - pristatydama erdvę kalbėjo Giedrė.

„Turime galimybių esant poreikiui jaunuoliams padėti įveikti sunkumus mokykloje, šeimoje, bendraamžių tarpe, renkantis profesiją, ieškant įsidarbinimo galimybių ar pasiūlyti savanorystės programų, tiek čia Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Visgi, pagrindinis mūsų siekis – kurti santykius ir erdvę, kurioje jauni žmonės saugiai augtų.“, - kalbėdamas apie erdvės galimybes sakė Kasparas.

„Sofkė“ yra pirma Vilniuje įsikūrusi atvira jaunimo erdvė, kurią įsteigė nevyriausybinė organizacija, ir kuri tik dalinai remiama savivaldybės.
Pačius „Sofkės“ darbuotojus galima pamatyti ne tik penktadienio vakarais, tačiau ir trečiadieniais nuo 16 iki 19val. Viršuliškių ir Pašilaičių mikrorajonuose, kur jie lankosi jaunimo susibūrimo vietose. Šiuo metu dažniausiai juos galima sutikti prekybos centre „Mada“ ir Pašilaičių rampoje. Dirbant gatvėje „Sofkės“ komanda siekia, kad esamomis socialinės pagalbos, tobulėjimo ar saviraiškos galimybėmis pasinaudotų jauni žmonės, kuriems to labiausiai trūksta.

Atvira jaunimo erdvė „Sofke“ yra įsikūrusi adresu J. Matulaičio a. 3, Pal. J. Matulaičio socialinis centras. Juos galima rasti ir Facebook puslapyje.