Kad ir kaip visi kalba apie norą prasimušt į rinktinę ir sužaist Euročempe, manau, pagrindinis šios vasaros tikslas – susirast komandą. Naują. Ir kad gerai mokėtų. Duotų žaist. Dar būtų gerai Eurolygoje. Kad būtų galima restartint karjerą.

Visi žaidėjai panašūs. Turėję savo vertę, žaidę Eurolygoje, turėję geras statistikas, žaidę rinktinėje. Žodžiu viskas buvo gerai, bet ... kažkada anksčiau. Tik va, kažkaip dabar ne taip labai šaunu. Dabar tėra du žaidėjai, kurie gaudavo labai mažai laiko aikštėje, bei žaidėjas lošęs Ukrainos autsaideriuose. Ne kažkokia situacija. Pripažint reikia vieną – turėjo bene šūdiniausius sezonus karjeroje. Ką darom? Visų trijų žaidėjų šansas sugrįžti į Europos gerų žaidėjų žemėlapį – Žalgiris. Ryto fanai aišku turėtų pradėt putotis, kodėl ne Rytas (padarysim Žalgirį šįkart ir t.t.). O todėl, kad ne Eurolyga. Visi nori žaist aukščiausiame lygyje, tad natūralu, kad užtikrintas kelialapis į Eurolygą yra labai stiprus koziris. Jei jie dar nori savo karjeros metu  sužaist svarbesnes rungtynes. turi žaist Eurolygoje. O čia šalia yra Žalgiris su Eurolyga, 15k pilna arena ir garantuotom 25-30 minučių. Aišku litų nėra daug, bet ir praėję sezonai neleidžia tikėtis daug eurų. Ne dėl rinktinės, o dėl bilieto žaist Žalgiryje turi kovot šie trys žaidėjai.  Čia jei žiūrėsim iš praktinės pusės. Meilė Lietuvai yra gerai, bet sąskaitas apmoka darbas klube.  

Delininkaitis. Turėtų pats net šiek tiek primokėt, kad iš kažkokio užkampio galėtų sugrįžti žaist į Eurolygą. Nereikia vaidint rinktinės kandidato ir reikalaut kažkokių ypatingų sąlygų, reikia eit žaist ir parodyt, kad moki. Užpraeitam sezone to nebuvo. Jei Delnas nenori pradėt važinėt po Čekijas ir Kosovus turi skambint Motiejūnui ir prašyt, kad priimtų. Žalgiris su mažesniu biudžetu, manau, neišbrokuotų žaidėjo, kurį pakvietė Kazlauskas. Nesvarbu, kad greičiausiai iš bėdos, bet pakvietė. Delnas patyręs, veržlus, tritaškius gerai metantis žaidėjas. Why not?  

Pocius. Pamatęs, kad Madride oras tikrai šiltesnis, bet žaidimo minutės stipriai mažesnės gali grįžt į Kauną. Ir turėtų. Žaidėjas po traumos nėra ta prekė, kurią nori visi kuo greičiau įsigyt. Aišku, žaisti pietuose yra daug smagiau, gali pasidegint per laisvadienį, aplankyt gražias vietas, nusifotkint su Kaka ir t.t. Bet jei Martynas nori dar pasirašyt stiprų kontraktą reikia grįžt į silpnesnę komandą ir vėl rodyt gerus rezultatus. Kodėl ne į Žalgirį? Kodėl ne komanda, kurioje jau žaidei, kur yra matytas treneris, komandos draugai, myli fanai? Nepaleono nėra. Bus minučių per akis, tik reikia būt geros formos ir žaist. Pociaus situacija labai panaši į Jankūno. Abu gero lygio, jauni, rinktinės žaidėjai, abu po traumų. Jankūnas liko, pagal viską ir Pociui Žalgiris neturėtų būt labai prastas.  

Gecevičius. Bičui augusiam Vilniuje gali kilti moralinių dilemų eit žaist į priešininkų stovyklą. Čia gal ne tas pats kaip pvz. Mačiuliui žaist už Rytą, bet panašu. Įdomu kaip sutiktų fanai Gecą. Neatsirado meilės Kaune jam daugiau, ypač po žiebtuvėlių kilnojimo per paskutines rungtynes su Olympiacos. Bet beveik nežaidus du sezonus reikia galvot ne apie priešpriešas o apie minutes ir komandas, kuriose gali jas gauti. Jei dar yra noras pamėtyt į Eurolygos krepšius Žalgiris is the place to be. O prisimenant paskutinį sezoną Ryte žaidė labai gerai. Nežinau krepšinio rinkos ypatumų ir už ką kartais mokami idiotiškai dideli pinigai, bet kad žaidėjai turėję traumas, žaidę po kelias minutes arba žaidę kaimo komandose galėtų prašyt daug eurų nemanau. O ir Žalgiris manau mieliau pirktų lietuvį krepšininką, nei užsienietį. Su vietiniais mažiau problemų, pripratę prie žiemų, susiraukusių veidų, nėra bėdų su tikėjimu ir kt. Tik reikia žaisti už protingus pinigus.

Reikia sugrįžt kaip kažkada sugrįžo Štombergas, Timinskas ir kt. Sugrįžt, kad vėliau galėtum pasirašyt storą kontraktą, kad susigrąžintum pasitikėjimą savimi. Kiekvienais metais iš kaimo komandos į rinktinę gali treneris ir nepakviesti. Reikia per laisvą dieną imt savo išmanųjį telefoną ir nežaist su tais paukščiukais, o skambint Motiejūnui ir nuoširdžiai pasikalbėt.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!