„Šiuolaikinis pasaulis neturi sienų, globalizacijos vėjai siaučia ir žvejų pasaulyje, tūlam žvejui  ne naujiena pasidarė svetingi šiaurės vandenys, o žūklė Norvegijoje jau tapo prestižo reikalu. Tačiau tai, kas įvyko vakar Andoy žūklės bazėje šiaurės Norvegijoje tikrai neturi precedentų Lietuvos žvejų pasakojimuose, - rašė jie. - Komanda, žaismingai pasivadinusi KOTAS, pagal keliones organizuojančios kompanijos pavadinimą, įvykdė misiją, kuri iki šiol nėra pavykusi ne tik nei vienam Lietuvos žvejui ir tik keletui žvejų visame pasaulyje!“.

Pasak Rūtos ir Sauliaus, pirmadienį KOTO ekspedicija, kurią sudaro tiek žūklės profesionalai („Šiandien kimba“ laidos kūrybinė grupė), tiek mėgėjai, apsiginklavusi aukščiausios kokybės įranga, išsiruošė į jūrą su viltimi, kurią puoselėja kiekvienas žvejas – pagauti savo gyvenimo žuvį.

Skaitytojai papasakojo, kad ekspedicijos metu Vytautas Polmonas pagavo 195,2 kg bei beveik dviejų su puse metro dydžio galiūną - atlantinį otą, liaudyje dar vadinamą halibutu ar paltusu. Pasak jų, šį nuostabų pasiekimą dalinasi visi keturi valties ekipažo nariai, kurie kone valandą atkakliai kovojo su jūros galiūnu.

Laiške rašoma, jog vyrai iki šiol negali patikėti, kad nušluostė nosis viso pasaulio profesionalams, kurie tik svajoja apie tokius laimikius ir...kad atlaikė įranga. Operatoriui pavyko užfiksuoti žūklės vaizdus po vandeniu ir virš jo:


DELFI pavyko susisiekti su informaciją atsiuntusiu Sauliumi, kuris yra vienas iš laidos „Šiandien kimba“ vedėjų. Vyriškis nurodė, kad jo žiniomis, tai yra didžiausias kada nors lietuvių sugautas atlantinis otas. Jis sakė internete radęs tik du didesnes kitų žvejų sugautas šios rūšies žuvis, tad svartė, jog V. Polmono sugauta žuvis yra trečia pagal dydį tarp pasaulyje sužvejotų atlantinių otų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (381)