Parduotuvių „Maxima“ Komunikacijos vadovė Renata Saulytė patvirtino, kad toks įvykis iš tiesų nutiko vienoje Vilniaus parduotuvių. Ji pasakojo, kad vyrui pradėjus žvejoti, apsauginiai mandagiai paprašė jo liautis tai daryti, pasak R. Saulytės, tai užfiksuota parduotuvės vaizdo įrašuose. „Pasakė, kad žvejoti draudžiama, paprašė palikti parduotuvę arba liautis tai darius ir vyriškis atsisakė, pradėjo konfliktuoti ir buvo iškviesta policija“, - nurodė R. Saulytė, sakiusi, jog vyras keikėsi, įžeidinėjo. Parduotuvės atstovė patikino, kad tai buvęs pirmas toks atvejis.

Į DELFI pats kreipęsis istoriją papasakojęs „žvejys“ Dionizas Antipenkovas buvo nustebintas neigiamos parduotuvės atstovų reakcijos. „Iš tikrųjų mane labai nustebino ta reakcija, aš nesitikėjau, kad jie bus tokie priešiški“, - kalbėjo vyras, meškerę, kuria žvejojo, įsigijęs tame pačiame „Akropolyje“.

D. Antipenkovas portalui paaiškino, kodėl nusprendė sugauti žuvį parduotuvėje. „Iš tikrųjų tokio nieko baisaus nevyko, tiesiog norėjau pasidalinti tokia nauja patirtimi, kurią įgijau. Kadangi senai gyvenu Vilniuje ir dažnai lankausi prekybos centruose ir su vaiku, visą laiką man kildavo toks klausimas – ar kimba, ar nekimba tos žuvys akvariume“, - pasakojo jis.

Nors vyriškis susilaukė neigiamos reakcijos iš parduotuvės atstovų, jis tikina, kad pirkėjai reagavo draugiškai. „Pradžioje prisistatė prie manęs vedėja, sako, ką jūs čia darot, kodėl jūs čia elgiatės (...). Sako, ko jūs nepaprašot žuvies pas pardavėją? O koks jai skirtumas, jei aš tą žuvį nusipirksiu, noriu tiesiog pasigauti tos žuvies ir tiek. Tada iškvietė tą apsaugą ir po ilgų atkalbinėjimų (...) apsauginiai, mane išprašė, uždraudė visiems filmuoti, fotografuoti. Teko man susirinkti meškerę, susimokėjau už tą žuvį“, - teigė jis.

Jis nesijaudina ir dėl jam iškviestos policijos. „Nors nuotykis nekaip baigėsi, patyriau daug puikių emocijų - žuvis buvo pagauta, pagaminta bei suvalgyta“, - sakė jis.

Vilnietis pasakojo, kad žvejyba prekybos centre jam atvėrusi akis. „Reikėtų atkreipti dėmesį į apribojimus, kuriuos mums primeta arba susikuriame patys, ko pasekoje bet koks ne standartinis elgesys atrodo kaip beprotybė arba dar blogiau - nusikaltimas - jeigu mes galime sūrį pasiimti, išsirinkti kefyrą, kodėl mes negalime tos žuvies pasigauti?“, - stebėjosi jis.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (587)