Džordžija Volker, vieniša mama, bet draugių apsupta veikli moteris Manhetene atsidaro verpalų parduotuvę. Džordžija labai artima su savo dukra Dakota, todėl ir parduotuvės pavadinimas yra labiau paprastas nei įmantrus – „Volker ir Duktė“.

Darbo netrūksta, bet tikras gyvenimas pradeda virti kai moterys, Džordžijos artimiausios draugės, pasiūlo įkurti mezgimo klubą. Knygos autorė labai gražiai vaizduoja šių moterų santykius. Anita, Džordžijos ir Dakotos globėja - išmintingumo simbolis. Tikriausiai kiekviena moteris norėtų turėti tokią draugę, kurios užtenka vien žvilgsnio, kad žinotum ką pasirinkti, kaip atsakyti ar tiesiog patylėti. Šioje draugystėje nesvarbus net amžiaus skirtumas.

Mezgimo klubui priklausė įvairių specialybių moterys, kurias vienijo siūlai, raštai ar tiesiog noras pabūti draugių kompanijoje, tai teisės studentė, mokslininkė, būsima kino kritikė.

Kai į Džordžijos Volker gyvenimą grįžo Džeimsas, Dakotos tėvas, romanas tampa intriguojančiu. Dar didesne intriga tampa ir Ket, Džordžijos suolo draugės, pasirodymas, kuri prieš daug metų labai įskaudino pagrindinę kūrinio veikėją.

Džordžija pasimetusi, pykstanti, nerandanti atsakymo, kodėl į jos ramų gyvenimą grįžo šie du ne(be)mylimi žmonės. Ar meilė gali atgimti? Kiekvienas skyrius pradedamas apie mezginius, o gal gyvenimą?

Kiekviena mezgėja turi neužbaigtą megztinį. Maišelis su gabliukais ir detalėmis, užkištas ir niekad nebepaimamas. Kodėl? Pasikeitė mada? Pasikeitė metų laikas? Jei būtų taip, tuos į gabalus ir panaudotum siūlus naujam drabužiui. Bet ne, kažkokia slapta viltis verčia svajoti, kad vieną dieną padarysi taip, kaip reikia, kad grįši, paimsi mezginį ir galiausiai užbaigsi jį teisingai...

Romanas „Penktadienio Vakaro Mezgimo klubas“ yra apie drąsias ir svajojančias moteris, apie jų tvirtą draugystę. Žingsnis po žingsnio autorė skaitytoją sugeba įtraukti į mezginių pasaulį.