DELFI skaitytoja Laimutė Grybauskaitė iš Dailidžių kaimo atsiuntė saulėgrąžos, kurios aukštis siekia 4,05 m, nuotrauką. Pasak moters, augalas dar nenustojo augti. Šalia – ir kitos kiek žemesnės, tačiau 3 m aukštį lenkiančios gėlės.

„Mano sodyboje Molėtų rajone Inturkės seniūnijoje išaugo penkios aukštaūgės saulėgrąžos.Žemės pas mus mažai derlingos, nenašios, tad keista, kaip joms pavyko taip išsistiebti. Nuotraukoje matyti, kokia maža šalia jų mano mama, jos verpimo ratelis. Saulėgrąžos ne ką žemesnės už beržyną. Tokios jos buvo prieš savaitę, dabar - dar didesnės, nes vis dar auga. Be to, kai kurios turi daug žiedų. Bus paukščiams lesalo rudenį.

Beje, žemės netręšėm, tiesiog pasodinom kaip spalvingą daržo puošmeną ir džiaugsmą sparnuotiesiems draugams. Gal joms patiko, kad tai naujai suartos daržo lysvės, žemė toje vietoje dirvonavo gal penkiolika metų.Pailsėjusioje žemėje augalai rado viską, ko jiems reikia“, - rašė ji.

DELFI primena, kad Panevėžyje buvo užfiksuota 4,2 m aukščio saulėgrąža:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)