„Jau penktą parą esame be vandens. Mes ir dar aštuoni butai. Mums buvo pasakyta, kad mes patys esame kalti, nes gyvename tokiame name. Per metus panaši situacija kartojasi 4-5 kartus“, - rašo jis.

Pasak vyro, tarnybos buvo iškviestos jau pačią pirmą dieną, kai dingo vanduo, tačiau namą aptarnaujanti bendrovė „City Service“ padėti neskubėjo.

Šalčiai atskleidė statybų broką

„Šalti orai šiomis dienomis iškėlė į paviršių statybos darbų broką ne viename naujame name, tarp jų - ir Konstitucijos pr. 9. Bendrovei „Ranga IV“ statant pastatą, akivaizdžiai nebuvo įvykdyti visi reikalavimai, susiję su šilumos izoliacija. Dėl to esant tokiai žemai temperatūrai keliuose butuose užšalo vamzdynų atkarpos, nes jos buvo per arti lauko sienos ir neapsaugotos nuo šalčio. Tai - statybos brokas“, - paaiškino „City Service“ atstovas spaudai Vilius Mackonis.

Pasak jo, name yra ir daugiau statybos defektų, kuriuos turi tvarkyti bendrovė „Ranga IV“. Todėl gedimai name kartojasi.

„Tačiau bendrovė „Ranga IV“ bankrutuoja, todėl į jokius laiškus ir raginimus net neatsako. Projekto plėtotojas, arba užsakovas, buvo kita bendrovė. Ar ji turėtų perimti įsipareigojimus, bankrutavus rangovui - turėtų atsakyti teisininkai“, - sako V. Mackonis.

Jo teigimu, „City Service“ minėto namo bendrijai yra pasiruošusi suteikti pagalbą reikalaujant garantinių įsipareigojimų vykdymo iš atsakingų statybos ir nekilnojamojo turto plėtros įmonių.

„City Service“ bendrijai teikia administravimo ir techninės priežiūros paslaugas, taip pat - avarijų likvidavimo. Šiai dienai esame užtikrinę, kad name avarinės situacijos nekiltų. Dėl kitų darbų sprendimą turi priimti bendrija. Bendrijos atstovams buvo pateiktas siūlymas, padėsiantis atnaujinti vandens tiekimą. Leidimą pradėti vykdyti šiuos darbus mums turi suteikti namo bendrija. Šiuo metu laukiame bendrijos atstovų sprendimo“, - komentavo V. Mackonis.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)