Taip, šiais metais Jonas rinktinėje dar nežiba, pražangas renka greičiau nei kamuolius. Buvo ir gerų rungtynių, bet bendras vaizdas – geriausios rungtynės dar tik bus. Bet ar prisimeni tą prakeiktą praeitų metų Eurobasket2011 turnyrą? Man asmeniškai rinktinės penketas su Valančiūnu ir Jasikevičium atrodė kažkaip gaiviau. Buvo daugiau energijos ir greičio, daug aštrumo ir sprogstamosios galios puolime. Taip, gal gynyba nukentėdavo, bet faktas, kad puolimas su Jonu daug gyvesnis nie su Robiniu.

Robinis lieka namie, o visų žvilgsniai pradėjo krypt į Joną. Ši Londono olimpiada yra šansas Jonui pakilti į dar aukštesnį naują lygį. Teks dar kartą išeiti iš savo komforto zonos ir kautis dar su stipresniais, vyresniais, labiau patyrusiais oponentais. Bet ar to Jonas nedaro visą gyvenimą?

Šiais metais Jonas palieka namus, gimtinę ir traukia į Kanadą. Taip, ten jo laukia visi išskėstomis rankomis. Nu gerai, ne visi. Ar jo taip pat laukia komandos centrai, žinantys, kad šis jaunas europietis atims iš jų žaidimo minutes? Abejoju. Įdomu, kaip jo laukia praeitų metų draft‘o žemesni nei penktas šaukimai?

Neabejoju, kad atsiras ne vienas tvirtai sudėtas juodukas, norintis pamokyti atvykusį liekną europietį, kuris iš jų atiminėja dolerius. Prisimenu kaip Demarcus Cousins kalbėjo kaip aikštėje sunaikins Jutos „Jazz“ puolėją, kurį pašaukė aukščiau nei jį (oh, drama queen ).

„Sunkumų nebijau, jeigu nuo jų bėgsiu ir bandysiu išvengti, nebus gerai. Važiuoju ten su pozityviomis mintimis, važiuoju alkanas“ - apie NBA kalbėjo Jonas.

Bet iki NBA dar yra nemažai laiko, o Londono olimpiada bus puiki vieta sustiprinti savo žaidimą. Raumenų Jonas nepriaugs per kelis mėnesius, bet pasitikėjimą savimi gali išauginti stipriai. Kur tu gali geriau šlifuoti 2×2 derinį nei būdamas kiekvieną dieną su Jasikevičium? Kur gausi geresnes pamokas po krepšiu nei stumdydamas su Sabu? 

Dėl to Jonas gauna puikų šansą Londone parodyti, ko yra vertas. Konkurencija rinktinėje sumažėjo, minučių turėtų gaut daugiau. Rungtynės su stipriausiomis pasaulio komandomis turėtų suteikt daugiau patirties nei Las Vegaso vasaros lyga.

Papildomos motyvacijos Jonas turėtų gauti prieš rungtynes su JAV rinktine. Tiesiog padaryt trumpą Džono iš Rytų prisistatymą. Manau, koks vienas kitas blokas ar dėjimas per galvas rungtynėse su JAV turėtų užčiaupt nemažai skeptikų burnų iš už Atlanto. Tuo labiau, kad JAV turi tik vieną tikrą centrą Tysoną. Jei jau Javtokas Atėnų olimpiadoje dalino blokus Amerikos žvaigždėm, tai kodėl to negalėtų padaryti Jonas?

Tad jei norim šiais metais pakovot dėl medalių, turim pasikliaut šiuo jaunu ir talentingu vaikiu.

--
Šis rašinys - konkurso „Mano olimpinė apžvalga“ dalis. Rašykite savo apžvalgas ir prognozes ir laimėkite šaunius prizus iš naujausios Lino Kleizos kolekcijos! Konkurso sąlygas skaitykite čia.