Idėjos ėmėsi Šiaulių Didždvario gimnazijos UNESCO klubas bendradarbiaudamas su visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Šiaulių padaliniu ir Šiaulių miesto savivaldybės švietimo skyriumi.

Iš konkursui pateiktų 350 darbų (dalyvavo 51 mokykla) parodoje eksponuojama 300, o laureatų darbai išleisti kaip atvirukų katalogas ir atskiri atvirukai, už kurių platinimą surinktos lėšos padės organizacijai „Gelbėkit vaikus“ siekti kiekvieno vaiko teisių į laimingą, saugią vaikystę, jų įtraukimo į aktyvų dalyvavimą gyvenime.

Liepos 6 d. rytmetį vyko konkurso laureatų apdovanojimas – į ceremoniją Šiaulių arenoje suplūdo gausus jaunųjų piešėjų ir jų artimųjų būrys. Komisijos pirmininkas dailės mokytojas ekspertas Bronislovas Rudys pagyrė jaunuosius dailės mylėtojus už jų nuoširdumą ir entuziazmą, pasidžiaugė piešiančio vaiko atvira pasaulėžiūra. Šiaulių vicemerė Danguolė Martinkienė akcentavo, kad sutelkdami dėmesį į kūrinį vaikai netolimoje ateityje taps ir darnesnės visuomenės, valstybės kūrėjais.

Iš įvairių šalies kampelių susirinkę konkurso laureatai džiūgavo atvykę į 5-ųjų TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynių Šiauliai 2012“ karščiausią tašką – Areną, apspito, kalbino, fotografavosi su žaidynių simboliu Šauliuku, stebėjo žaidynių atidarymo ceremonijos generalinę repeticiją.

Spalvingi atvirukai drauge su mažaisiais platintojais jau „vaikštinėja“ Šiaulių bulvaru, praeiviai įsigyja, aukoja lėšas labdaringiems tikslams.