Susidūriau su tokia problema ir dabar ji bus aktuali visiems keturračių mėgėjams. Turiu keturratį motociklą, atvežtas iš Anglijos, su sąskaita faktūra - pagal senąją tvarką laisvai galėjau užregistruoti jį savivaldybėje. Bet...

Ministro įsakymu, atsirado nauja T.P. kategorija - galingieji keturračiai motociklai. Ši kategorija atitinka visus kriterijus - sunkiųjų keturračių motociklų - kuriuos ir registruodavo savivaldybė.

Įsakyme nurodyta, kad naujos kategorijos T.P. registruos „Regitra“ situacija:

1. Savivaldybė nuo kovo 1 dienos neberegistruoja keturračių;

2. „Regitra“ dar neregistruoja, kol neturi patvirtintų reikalavimų naująjai kategorijai;

3. Transporto inspekcija žada, kad reikalavimai jeigu pasiseks, bus patvirtinti iki naujų metų (...).

Finalas - aš turiu keturratį su dokumentais, kurio metai - 2009, ir kažkaip gaila, kad dabar jis stovi garaže ir sensta, naudotis juo lyg ir negalima, nes jis neregistruotas. Užregistruoti jį man užkirstas kelias (...).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro apie naująją tvarką ir galimybę užregistruoti keturratį pasiteiravo „Regitros“ viešųjų ryšių specialistės Laimos Užupės.

„Valstybės įmonė „Regitra“ teisės aktų nustatyta tvarka registruoja negalingus, lengvuosius keturračius. Šias paslaugas teikia visi įmonės filialai.

Atkreipiame dėmesį, kad kitokie - galingieji keturračiai - gaminami naudoti pramogai ar žemės ūkyje, važiuoti bekele ir pan. Tokios transporto priemonės neatitinka kelių transporto priemonėms keliamų reikalavimų, tad, kol jų registravimas nereglamentuotas teisės aktuose, su neregistruotais galingaisiais keturračiais negalima dalyvauti eisme.

Kad galinguosius keturračius būtų galima registruoti, turi būti pakeisti (papildyti) šie teisės aktai:

1) Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų kategorijų ir klasių pagal konstrukciją reikalavimai (šiuos reikalavimus tvirtina Valstybinė kelių transporto inspekcija prie Susisiekimo ministerijos);
2) Motorinių transporto priemonių, priekabų ir šių transporto priemonių sudedamųjų dalių atitikties įvertinimo atlikimo taisyklės (šias taisykles tvirtina Susisiekimo ministras)“.

DELFI susisiekus su Valstybine kelių transporto inspekcija (VKTI), paaiškėjo, kad teisės aktų projektai šiuo metu yra rengiami, tačiau preliminari data, kada jie bus patvirtinti ir galinguosius keturračius bus galima registruoti, dar nėra aiški. Pasak VKTI, tai siekiama padaryti maksimaliai greitai.

DELFI primena, kad praėjusiais metais „Regitros“ specialistas M. Navickas sakė, kad pagal naujos redakcijos Saugaus eismo automobilių keliais įstatymą visus keturračius (sunkiuosius ir lengvuosius) VĮ „Regitra“registruos nuo 2013 m. sausio 19 d.