Šiemet Rimui pasisekė – praėjusią savaitę iš grybų „medžioklės“ jis grįžo pilnais krepšiais. Ketvirtadienį vyriškis per trijų valandų grybavimą po darbo, nuo 17 iki 20 val. Vilniaus apylinkėse rado 36 baravykus. Sekmadienį jam pasisekė dar labiau – laimikis išaugo bene dvigubai: jis rado 58 baravykus. „Voveraičių – tik šiek tiek, dėl vaizdo, dėl kvapo“, - pasakojo Rimas. Tiesa, beveik 60 grybų – ne jo rekordas. „Užpernai buvo rekordas, per vieną grybavimą - 298 baravykų“, - kalbėjo grybautojas.

Jis atskleidė, kad šiemet baravykų rado kiek anksčiau nei pernai, tačiau tikina, kad grybų dėl mažo lietaus kiekio greitai gali nebelikti. „Šiemet yra pakirmijusių, ir didelių randi, ir mažesnių, kad ir trijų centimetrų, bet sukirmijęs. Paimi, o viduj tuščia“, - sakė vyriškis.

Rimo teigimu, nors ir yra patyręs grybautojas, žinomos vietos jį taip pat kartais „išduoda“. „Kartais taip būna, kad ir į Labanorą nuvažiuoji, o ten – sausa“, - sakė jis.

Grybautojas tikino surinktų grybų nepriduodantis, o pats su šeima sugalvojantis, kaip panaudoti - iš Dzūkijos kilęs vyras mėgsta juos, pavyzdžiui, sudžiovinti.

Į DELFI kreipusis Agata pasakojo galinti pasidžiaugti dar didesniu nei Rimo laimikiu. Pirmadienio vakarą ji Vilniuje pririnko 70 baravykų. „Apie 19 val. vakaro su vyru nusprendėm nuvažiuoti į miškelį pasižiūrėti, ar yra grybų. Ir ką manote? Aptikome neįtikėtiną baravykų derlių! Lygiai taip pat kaip ir p. Dainių, mus nustebino gigantiškas baravykų dydis. Jie tikrai milžiniški ir nesukirmiję“, - pasakojo moteris, perskaičiusi straipsnį apie gigantiškus baravykus radusį vyriškį.

„Per valandą pririnkom 70 baravykų, buvome labai patenkinti, lakstėm po mišką kaip maži vaikai. Buvome nustebę, kad iš tikrųjų baravykai augo ne miške, o miško pašonėje, prie kelio, ten kur daug saulės ir svarbiausia - ne Dzūkų krašte, o čia pat, Vilniuje“, - džiaugėsi moteris.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)