Šis festivalis, kurį iš dalies finansuoja LR Kultūros rėmimo fondas, užpildo savotišką krašto kultūrinę tuštumą, nes apie pirmosios operetės pastatymą išliko labai mažai informacijos.

Susirinkusius į festivalį pasveikino Kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Simona Gudavičiūtė. Ji priminė plungiškiams ne tik apie pirmąją operetę, bet ir pristatė šio festivalio kitus renginius. Sveikinimo žodį tarė ir rajono savivaldybės meras Albinas Klimas. Meras dėkojo kultūros darbuotojams, kurie sudaro puikias sąlygas plungiškiams maloniai ir turiningai leisti laiką.

Pirmąją operetę, kurią plungiškiai matė sekmadienio vakarą pristatė Panevėžio Muzikinis teatras. Teatras pristatė premjerinį nuotaikingą ir komišką spektaklį „Girtuoklio išblaivimas“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūręs dainininkas Deivydas Norvilas (Deivis).

Kitas festivalio renginys - lapkričio 16 d. Tuomet plungiškių laukia pažintis su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru. Tądien apie operetės žanrą bus kalbama su vaikais ir moksleiviais, o vakare suaugusieji matys atnaujintą operetę „Balius Savojoje“.

Informaciją parengė Daiva Gramalienė