- Trumpai papasakokite apie save. Kas esate, nuo kada pradėjote domėtis piešimo menu, galbūt turite kokių išskirtinių pasiekimų piešimo srityje?

- Aš esu Raimonda Benekeraitytė, šiuo metu pagrindinė mano veikla - interjero dizaino studijos ir , žinoma, piešimas. Juo pradėjau domėtis labai anksti, kadangi seneliai buvo meniški žmonės, manau, dalį gebėjimų paveldėjau ir aš. Konkrečiai portretų piešimu susidomėjau pamačiusi portretą, kuriame buvo nupiešta mano mama, norėjau ir pati pabandyti kažką panašaus, o tai buvo maždaug prieš 6 metus.

- Skaičiau, kad lankei dailės mokyklą. Ką tau davė šios mokyklos pamokos? Ir kaip praėjo tie du metai dailės mokykloje? Juk šioje mokykloje galėjai ir ilgiau tęsti pamokas.

- Dailės mokyklą lankiau du metus, kadangi po pusmečio buvau perkelta į 3 klasę iš 4 esamų, žinoma, buvo galima lankyti ir ilgiau, tačiau baigus dailės mokyklą, laukė dvyliktos klasės egzaminai, todėl norėjosi daugiau laiko skirti jiems. Dailės mokykloje išmokau dirbti kitokiomis priemonėmis nei pieštukai, tačiau ją baigus vis tiek pasilikau tik prie pieštukų.

- Piešimas tau labiau hobis ar darbas?

- Tik pradėjus piešti tai, žinoma, buvo labai smagus hobis. Pastaruosius ketverius metus tai labiau darbas, labai retai piešiu savo malonumui.

- Kas tau gyvenime pataria geriausiai?

- Kai reikia patarimo, jo prašau savo tėvų arba vaikino, nes jie pataria geriausiai, tik jais pasitikiu.

- Kiek užtrunka vieno portreto nupiešimas, ar daug užsakymų turi?

- Portreto nupiešimo trukmė labai priklauso nuo jo sudėtingumo ir formato, tai gali užtrukti nuo vienos valandos iki poros dienų. Užsakymų turiu visada, darbo tikrai pakanka.

- Ką dar gyvenime norėtum pasiekt?

- Iš tiesų piešimo net nepavadinčiau vienu iš savo gyvenimo tikslų, dabar tai priemonė užsidirbti pinigų, hobis. Pagrindinis mano gyvenimo tikslas yra turėti šeimą ir mėgiamą darbą.

- Kas tau yra laimė, o kas - prabanga?

- Laimė man - mano mylimi žmonės ir buvimas su jais, tai didžiausia vertybė. O prabangą aš sieju su materialiais dalykais, manau, ji nėra būtinas dalykas gyvenime.

- Ką galėtum pasakyti toms merginoms, kurios lanko dailės mokyklą, o joms vis dar nepavyksta taip piešti portretų kaip tau?

- Visų pirma, aš tikrai nepiešiu tobulai, manau, yra tūkstančiai žmonių pasaulyje, darančių tai geriau už mane, ir pati dar turiu į ką lygiuotis. Dailės mokykla piešti portretų nepadės, nes ten moko akademinio piešimo. Nors jis ir realistiškas, bet technika šiek tiek skiriasi. Pati piešti išmokau ne dailės mokyklos dėka, o ieškodama patarimų ir pamokų internete. Norint išmokti piešti reikia nemažai praktikos, kuo daugiau piešiama, tuo geresni įgūdžiai. Manau, kiekvienas, kas moka laikyti pieštuką rankose, gali piešti, jeigu įdės pakankamai pastangų.

- Keli žodžiai  skaitytojams?

- Turėkite drąsos daryti tai, ką iš tiesų norite (šypsosi).