Prienų globos namų gyventojai stengiasi visapusiškai dalyvauti visuomenės gyvenime, būti aktyviais, pilnaverčiais piliečiais. Prisimenamos ir tęsiamos mėgstamos veiklos. Senjorai ne tik dalyvauja įvairiuose renginiuose, bet ir organizuoja susitikimus, renginius, varžybas. Gyventojo Jokūbo Ūsonio iniciatyva gyventojai dalyvavo šachmatų turnyre, varžėsi su Birštono gimnazijos moksleiviais. Moksleiviai žaisti šachmatais mokosi klube, kuriam vadovauja entuziastas Kazys Lukošius.

Draugiško susitikimo metu buvo išbandytos jėgos prie šachmatų lentų, pabendrauta, pasidalyta patirtimi. Juk šachmatai – viena įdomiausių pasaulyje galvočių sporto šaka, reikalaujanti daug mąstymo bei strateginio žaidimo. Šį žaidimą mėgstantys rečiau serga atminties sutrikimais, Alzheimerio liga.

Buvusi pradinių klasių ir dailės mokytoja, tautodailininkė Irena Gedminaitė iš Pakuonio savo darbais garsi visame Prienų rajone. Jos iniciatyva įkurtas Pakuonio krašto muziejus. Irenos Gedminaitės pintos juostos, šiaudų ir pastele piešti paveikslai, pinti šiaudiniai ir netradiciniai sodai, vašeliu nertos Užgavėnių kaukės dalyvavo daugelyje rajoninių ir respublikinių tautodailininkų parodų ir visada sulaukė didelio susidomėjimo bei pripažinimo. Dalį savo darbų tautodailininkė padovanojo globos namams, kurie džiugina gyventojus, darbuotojus bei atvykstančius svečius. Gerbiama tautodailininkė savo ateitį sieja su Prienų globos namais.

Globos namuose svečiavosi VšĮ Prienų ligoninės bendrosios praktikos slaugytoja diabetologė Rita Petrauskienė. Paskaitoje – dispute gyventojai sužinojo daug informacijos apie diabeto medicininį gydymą, komplikacijas ir profilaktiką. Racionali mityba, kūno masės normalizavimas, fizinis aktyvumas – svarbiausi diabeto profilaktikos veiksniai, norint gyventi sveikai ir aktyviai. Todėl gyventojai sveikatingumo metus pradėjo aktyviai mankštindamiesi ir sportuodami. Lankydamiesi rytinėse mankštose, gyventojai visai dienai išjudina medžiagų apykaitos sistemą, kuri tampa greitesnė ir išlieka tokia ilgesnį laiką.

Pasportavę ankstų rytą pasisemia energijos visai dienai, nes rytinės mankštos reikalingos ne tik kūno, bet ir sielos sveikatai palaikyti. Popietėje – dispute „Rytinė mankšta - sveikata“ buvo padėkos raštais apdovanoti patys aktyviausi, energingiausi gyventojai, dalyvaujantys rytiniuose užsiėmimuose, rodantys sveikesnio gyvenimo pavyzdį kitiems.

Gausus gyventojų būrys lavina gebėjimus žaisti šaškėmis. Gyventojo Jokūbo Ūsonio iniciatyva suorganizuotas individualus šaškių turnyras, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės dienai paminėti. Gyventojai aktyviai dalyvavo varžybose, rungėsi prie šaškių lentų, parodydami savo išmintį ir sumanumą. Objektyvius rezultatus ir gyventojų laimėtus taškus fiksavo vyresnioji socialinė darbuotoja Raimonda Sakalauskienė. Geriausiai sekėsi gyventojams Broniui Klimaičiui, Juozui Mikalauskui, Jadvygai Fabijonavičiūtei, Audronei Šiugždinienei. Po pirmojo varžybų etapo paaiškėjo pusfinalio dalyviai, kurie sekančią savaitę kovos dėl prizinių vietų.

Tęsiant kartų bendradarbiavimo tradicijas Prienų globos namų gyventojams koncertus dovanoja moksleivių, darželių auklėtinių kolektyvai. Šį kartą šventinį koncertą dovanojo Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos moksleivės – sesės Viktorija ir Elizabet Matz. Originalioje programoje skambėjo dainos lietuvių, vokiečių, anglų kalbomis. Senjorus sužavėjo dainininkių sceniniai drabužiai, skambūs balsai, artistiškumas. Po koncerto visi susirinkusieji padėkojo jaunosioms atlikėjoms už nuotaikingą ir gražų šventinį koncertą.

Tradiciniais tampa susitikimai su neįgaliųjų draugijų, TAU nariais. Senjorams naujus pasirodymus dovanoja kultūros įstaigų ir organizacijų kolektyvai. Gyventojai žavėjosi Ilgakiemio moterų ansamblio skambiomis dainomis, sceninėmis kompozicijomis, džiaugėsi šiltu bendravimu.

Julija Mankevič, apsigyvenusi Prienų globos namuose, aktyviai įsijungė į globos namų gyvenimą. Ji dalyvauja rytinėse mankštose, veikos užsiėmimuose, daug laiko skiria pasivaikščiojimams gryname ore, lankosi renginiuose, turi daug draugų bei bendraminčių.

Ponia Maria Mikalcius apsigyveno globos namuose grįžusi iš JAV. Maria puikiai kalba lietuviškai, lietuvių kalbos nepamiršo jos vaikai ir anūkai. Šeima šventė lietuviškas šventes, palaikė ryšius su Lietuvoje gyvenančiais giminaičiais. Ji džiaugiasi grįžusi į Lietuvą ir pasirinkusi gyvenimą Prienų globos namuose. Būdamos tarp bendraamžių Julija ir Maria turi puikias sąlygas turiningai ir prasmingai gyventi, dalyvauti įvairiose veiklose, senjorų susibūrimuose ir projektuose.

Dainuoti mėgstantys gyventojai susibūrę į ansamblį „Kvietkelis“, vadovaujamą socialinio darbuotojo padėjėjos Valės Gustaitienės. Ansambliečiai savo koncertinėmis programėlėmis nuolat paįvairina globos namų renginius, sukuria džiaugsmingą nuotaiką. Ansamblis „Kvietkelis“ reprezentuoja Prienų globos namus rajoniniuose ir respublikiniuose renginiuose, tarptautiniuose integraciniuose projektuose.

Prienų globos namų darbuotojai nuolat kelia kvalifikaciją, studijuoja, lanko metodinio centro užsiėmimus ir įgytas žinias pritaiko gyventojams teikiamų paslaugų kokybei gerinti.