Paties projekto esmė -  mentorystės principais pagrįstas bendravimas tarp studento (mokinio) ir mentoriaus (mokytojo). Visą pusmetį, pradedant nuo Akademijos atidarymo, studentai turės galimybę mokytis iš savo mentorių pozityvaus mąstymo ir sėkmingo gyvenimo ypatumų. Patys mentoriai geranoriškai dalinasi patirtimi ir konsultuoja savo mokinius.Šiais metais mentoriais tapo 24 Rotary nariai iš kiekvieno Kauno miesto Rotary klubo – Kauno Rotary, Kauno Tauro Rotary, Kauno Romuvos Rotary ir Dipolio Rotary. Taip pat turime svečią iš Vilniaus Rotary klubo – buvusį klubo prezidentą dr. Joną Milių.

Didžiuosiuose Lietuvos miestuose projektas jau įsibėgėjo, Kauno mieste Akademijos atidarymas įvyko lapkričio 22 d., KTU Auloje. Renginio metu buvo pristatytos Akademijos gairės, supažindinta su bendra tvarka, dalintasi buvusių studentų ir mentorių patarimais būsimiems Akademijos dalyviams. Be to, atidarymo metu prisistatė Kauno Rotaract klubas – vienas iš Akademijos įgyvendintojų. Kaip minėjo klubo prezidentas Donatas Velykis, akademija turi labai daug galimybių, tik reikia mokėti jomis naudotis.

Po visų pristatymų sekė pats svarbiausias vakaro momentas – mentorių ir studentų susipažinimas. Iki atidarymo nei mentorius, nei studentas nežinojo, su kuo teks kartu bendrauti ateinančius šešis mėnesius. Po iškilmingos ceremonijos furšeto metu studento ir mentoriaus poros galėjo artimiau susipažinti ir aptarti pirmuosius susitikumus ir rūpimus klausimus tarpusavyje.

Labai džiaugiamės suteikdami galimybę  net 24 Kauno miesto studentams iš įvairių universitetų dalyvauti projekte ir atrasti save, kelti klausimus ir ieškoti atsakymų kartu su savo mentoriumi. Taigi, sveiki atvykę į Rotary Akademiją 2012!