Skaitytoja visą istoriją išdėstė DELFI rašytame laiške:

„Visada maniau, kad Lietuvoje visi jau išmoko nerašytą taisyklę, kad klientas visada teisus, - pasakojo skaitytoja. - Deja deja. Prieš kelias dienas medicinos klinika „Alfa Clinic“ ją visiškai sulaužė. Pakliuvau į, sakyčiau, komišką nesusipratimą ir susidūriau su keistu medikų rūpesčiu. Apie viską nuo pradžių. Į Lietuvą grįžau trumpam – jau keletą metų dirbu Londone ir grįžusi į tėviškę visuomet naudojuosi tomis paslaugomis, kurios čia pigesnės. Lankausi pas gydytojus, tvarkausi dantis, todėl ir šį kartą nusprendžiau atlikti dantų balinimo procedūrą. Na, mano dantys tikrai ne tokie, kad turėčiau suspausti lūpas, juokdamasi prisidengti burną ranka ir jaustis nejaukiai. Tačiau tikrai negaliu didžiuotis akinančia šypsena kaip iš reklamos.

Savo dantis galvojau susitvarkyti „Alfa Clinic“. (...) Buvau priimta svetingai ir pradėjome nuo įprastinių klausimų: „Ar rūkote?“, „Ar geriate raudoną vyną?“, „Ar geriate kavą?“ atsakiau sąžiningai ir teigiamai - „Taip“. Rytą pradedu kava su cigarete ir per dieną išgeriu jos kelis puodelius, rūkau saikingai, tačiau per daug mėgaujuosi šiuo procesu, kad ryžčiausi mesti. Raudonas vynas man yra gero vakaro ir nuoširdaus pokalbio garantas, kurį dažnai renkamės su draugėmis.

Gydytojos atsakymas – nebalinsime – mane sukrėtė. Kaip? Kodėl? Ar tikrai? Juk bet kurioje kitoje klinikoje svarbiausia, kad turėtum už ką susimokėti. Klinikos gydytoja užtikrintai pakartojo neigiamą atsakymą ir paaiškino, kad balinimo procedūra nebus veiksminga, jei ir toliau gersiu vyną, kavą, rūkysiu. Žinoma, aš pasišiaušiau – juk moku pinigus, o jūs darykite, kas jums priklauso. Čia ne krūtinės didinimo ar riebalų nusiurbimo operacija. Pati žinau, kad balinimo poveikis bus trumpesnis, tai nejaugi sunku išbalinti dantis?!

Odontologė nesivėlė į diskusijas ir dar kartą paminėjo, kad man neverta leisti pinigų, nes po kelių mėnesių dantys vėl gali būti ne tokie balti, jeigu tinkamai jų neprižiūrėsiu – gersiu vyną ir juodą kavą. Suprantu gydytojų rūpestį, tačiau koks jiems skirtumas, kiek ilgai mano šypsena bus balta – juk moku pinigus. Tam juk privačios klinikos ir egzistuoja (...)“.

DELFI komentaro apie susiklosčiusią situaciją pasiteiravo „Alfa Clinic“atstovų. Jų teigimu, klientai yra įspėjami, jog vartojant kavą ar vyną bei rūkant tai daro įtaką dantų spalvai, tačiau dantys odontologų nebalinami tuomet, kai tam įtakos turi ir kiti faktoriai.

„Dantų balinimas  yra  estetinė procedūra, todėl gydytojas  odontologas  privalo  įspėti  apie  žalingų  faktorių (kava, rūkymas,  vynas, kiti dažantys  produktai)  įtaką  po procedūros. Tačiau  vien  šio  argumento  atsisakyti  balinti  dantis neužtenka. Pacientas  prisiima atsakomybę, tačiau  odontologas  atsisakyti balinti  dantis turi  teisę, jei mato,  kad  ši procedūra  gali pakenkti  dantims. Tai  galėtų būti  karioziniai defektai, eroziniai danties  kaklelių pažeidimai, atviri  danties  kanalai, gleivinės ligos ir kt., galintys  sukelti  komplikacijas. Pacientė negalėjo  profesionaliai  įvertinti  savo  dantų ir  burnos būklės ir išdėstytame skunde  nurodė  ne  visas priežastis,  dėl  kurių  buvo atsakyta atlikti  balinimo  paslaugą. Paciento būklė  yra konfidenciali, todėl  atskleisti daugiau priežasčių neturiu teisės“, - sakė „Alfa Clinic“ gydytoja odontologė Lina Danupaitė.

Klinikos direktorė Jekaterina Tarejeva patikino, kad tokį skundą gavo pirmą kartą. „Iš tiesų pirmą kartą susidūrėme su tokio pobūdžio skundu. Nuoširdžiai tikiuosi, kad ateityje jų... daugės. Tai tik dar kartą mums įrodo, kad klinikoje dirba aukštos kvalifikacijos preofesionalai, kurie ne tik teikia kokybiškas paslaugas, bet ir griežtai laikosi Hipokrato priesaikos, kuri byloja: svarbiausia- nepakenkti. Visuomenėje paplitęs stereotipas, kad privačioje klinikoje pirmoje vietoje yra pelnas, o kokybė nueina į antrą planą. Šiuo poelgiu gydytoja įrodė, kad tai netiesa: labai griežtai laikomės aukštų standartų geros medicinos praktikos“, - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)