Antras geras ženklas – toks sarkastiškas (jautresni - pereikit prie kitos pastraipos). Kažkas gerai „užvartė“ – pagal čempionato logiką šiandien turėtų laimėti silpnesnė komanda. Na na, nereikia per daug įsiskaudinti. Jei žaistume gerai, ir tai prancūzai mums būtų labai rimtas varžovas. Kiek pas juos žaidėjų NBA žaidžia? Užtenka prisiminti, kad jie mums „užkrovė“ tiek olimpiadoje, tiek „Eurobasket 2011“. O juk žaidėm namie. Nemačiau prancūzų žaidžiant, bet šį kartą tai komanda, turinti daugiau nei vieną ar du gerus žaidėjus (kaip buvo grupėje). Ir turi du taškus. Mes vieną.

Trečias geras ženklas – stipraus varžovo įvertinimas. Gerai, tarkim visi krepšininkai jautė, kad yra geresni už makedonų statybininkus, latvių tritaškininkus ar bosnių ir juodkalniečių „no name‘us“ (liet. nežinomus žaidėjus). Tarkim, buvo tas vidinis atsipalaidavimas, manymas, kad vis tiek susiimsim ir laimėsim. Šiandien to tikrai nebus. Prancūzai, manau, aiškūs grupės favoritai. Čia jau išsisukinėjimai, kad atėjom nesusikaupę ir neįvertinom varžovų, nepadės. Kalnietis, manau, nemiegojo ramiai šiąnakt, galvodamas, kaip reiks spėti paskui Tonį Parkerį.

Ketvirtas geras ženklas, kad nėra Joakimo Noah, Ronny Turiafo ir kitų. Po krepšiu turėtų būti lengviau. Na, čia toks sąlyginis lengvumas. Nes prancūzai taip skraido, kad jų trečias numeris, atrodo, iššoka aukščiau nei mūsų centras. Vis tik be pagrindinių žaidėjų po krepšiu turėtų būti lygesnės jėgos. Pasirodo, turi prancūzai kažkokį 215 cm stulpą (~8 taškai ir ~7 kamuoliai), bus proga Jonui parodyti, ką moka. Kažkaip, atrodo, turėtų geriau sektis šiandien Donatui Motiejūnui ir Jonui Valančiūnui pasistumdyti su tvirtais prancūzų vyrais. Nuojauta. Gal netikėtai išvysime Liną Kleizą startiniame penkete žaidžiantį trečiu numeriu. Komentarus paskaičius atrodo, pusė Lietuvos to nori. Gal būtų visai įdomu. Sustabdžius Nicolą Batumą būtų žengtas didelis žingsnis.

Gal net Mindaugas Kuzminskas eis į startą jo ginti. Čia labiau dėl ūgio, o ne Mindaugo gebėjimų gynyboje. Prie N. Batumo pozicijos įdomiai oficialioje „Eurobasket“ svetainėje parašyta – GF. Tarsi guard/forward (liet. gynėjas/puolėjas)? Atėjo modernaus krepšinio laikai.

Penktas geras ženklas pavadinimu „viltis durnių motina“ – tikėtis, kad prancūzų grupė su belgais, britais, vokiečiais, žydais ir ukrainiečiais tikrai buvo silpna ir nėra nieko įspūdingo būti tokioje grupėje pirmiems. Viltis, kad galbūt prancūzai tik patys galvoja, jog gerai žaidžia. Kaip mes prieš čempionatą. 

Šeštas geras ženklas – kerštas. Beveik visa komanda prisimena paskutines dvi rungtynes su francais. Tad norėtųsi, kad trečias kartas nemeluotų. Ar tai gali būt papildoma motyvacija? Nedidelė, bet taip. Tikėtis pergalės šiandien būtų naivoka ir optimistiška. Kažkaip neįkvėpė tie Gintaro Krapiko žodžiai, kad laisvą dieną žaidėjai darė, ką norėjo.

Aš kažkaip tikėjausi kokio bendro, komandą suvienijančio laisvalaikio (tarkim, lipti į kalnus ar leistis kalnų upe; nors gal ir logiška būtų nesusižeist prieš lemiamus mačus). Nors gal logiška - kai būni dieną iš dienos du mėnesius su tais pačiais vyrais, atsibosta tie patys veidai. Šiandien, man atrodo, pakaktų ir gero žaidimo. Jo užuomazgų, kad komanda pamatytų, jog kartais labai gerai pavyksta. Kad būtų geras impulsas prieš ateinančias dvi rungtynes, kurias mums turbūt svarbiau laimėti galvojant apie patekimą į kitą etapą. Vis tik tikiu, tikiuosi. +2 (su avansu).

P.S.: svarbu nuvarginti Parkerio kojas; „stumiu“ gi, normalus skautas tas Benas, dirba juk CSKA o ne „Lietkabelyje“.