Programos esmė – išmokyti visą mokyklos personalą atpažinti, pastebėti patyčias ir tinkamai į jas reaguoti. Taigi, visi drauge mokėmės, darėme tyrimus, vedėm susitikimus grupėse ir atėjo laikas suvesti rezultatus.

Olweus patyčių prevencinė programa trunka 18 mėnesių ir yra vykdoma 3 lygiais, todėl suformuojama aiški ir tvirta mokyklos bendruomenės nuostata patyčių atžvilgiu. Mokyklos personalui tinkamai pristatant ir įgyvendinant šią universalią programą, galima reikšmingai sumažinti patyčių mokykloje mastą, vykdyti jų prevenciją, pagerinti moksleivių tarpusavio santykius, sukurti mokykloje šiltą ir saugią aplinką.

Ir štai rezultatas – akivaizdžiai sumažėjusios patyčių apraiškos, šiuos rezultatus po antrosios mokinių apklausos pateikė OPPP koordinatorė Sonata Liutikienė. Ji pasidžiaugė puikia MSG grupių vadovų veikla. Progimnazijoje buvo aštuonios grupės ir kiekviena grupė turėjo lyderius – du grupės vadovus, kurie organizuodavo susitikimus, reglamentuotus OPP programoje. Programos eigą mokykloje koordinavo Gegužių progimnazijos direktorė Silvija Baranauskienė.

Gegužių progimnazijos jaunučių choras „Strazdanėlės“ ir jų vadovė Raimonda Janulienė sukvietė visus muzikos gerbėjus: tėvelius, senelius, broliukus ir sesutes, mokytojus, svečius, kurie taip pat buvo prevencinės programos dalyviai, į koncertą ir jį pavadino „Gerumo aitvarai“.

Prie „Strazdanėlių“ prisijungė ir ištikimiausi jų draugai – fleitų studija „CaCos“, 5-8 klasių vokalinis ansamblis „La Fa“, šokių studija „Karuselė“, vadovė Daiva Virakienė, gitarų studija ir jų vadovas Ramūnas Mikalauskas. Saksofono garsais širdį glostė 4B klasės mokinys Eimantas Vedeckis. Šiam koncertui Eimantas savarankiškai rinkosi melodijas ir atsakingai ruošėsi.

Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad esame išskirtinė mokykla Šiauliuose, kuri siekia ne tik aukštų mokymosi rezultatų, bet ir nuoširdaus bendravimo ir bendradarbiavimo, kur jauku, šilta ir gera.