Pirmadienis – savaitės pradžia, kuri nudžiugino Lietuvą pirmuoju sniegu. Kaip ir kiekvieną ankstų rytą, kėliausi ir ruošiausi eiti į darbą. Šiandien nenorėjau važiuoti mašina, o išėjęs truputį ankščiau, ėjau pėstute. Pusiaukelėje pamačiau mažą, sulinkusį senelį, kuris vos stovėjo, rankose laikė lazdą ir vos prisimerkęs žiūrėjo, kaip važiuoja mašinos iš vienos pusės į kitą.

Aplinkui nebuvo jokios perėjos, niekas net nesugalvojo jam padėti, nes eismas ryte buvo intensyvus. Netrukus pamačiau, kaip iš po kampo išsuko policijos automobilis ir sustojo viduryje gatvės. Jie turėjo sulaikytąjį, tačiau tai jiems nemaišė viduryje gatvės įsijungti avarinį signalą, išlipti ir padėti pereiti gatvę šiam senam „diedukui“.

Senelis vos girdimu balsu padėkojo ir toliau kaip vėžlys nuėjo savais keliais. Turbūt ilgai prisiminsiu šią akimirką, pagarba Lietuvos policijos pareigūnams.

Esate užfiksavę gerų darbų? Pasidalinkite ir paskelbkite apie jų vykdytojus DELFI skaitytojams! Nuotraukas su aprašymais galite siųsti el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Geras darbas“