Lina pasakojo jog į namus viename Šilalės r. Kaimų iš darbo Klaipėdoje parvyko apie pusę dešimtos vakaro. „Kai grįžau, plente Šilalė-Tauragė jau dirbo tarnyba, kuri nuo plento pjovė ir rinko didžiausius medžius“, - pasakojo skaitytoja.
 
Siurprizas jos laukė ir gįžus namo – į sodybos kiemą, į kurį įvažiavimai yra iš dviejų pusių, jai patekti su automobiliu nepavyko dėl išvartytų medžių. „Iš vienos pusės važiuoju, medžiai – neįvažiuoju, iš kitos pusės važiuoju, medžiai nukritę – neįvažiuoju. Iš pradžių buvo siaubas ir šokas, nes medžiai labai stori, jie visi nuversti, kaimynų daržinės šiferio nebėra, Obelyne žmonių garažai išvartyti“, - prisiminė moteris.
 
Ji sakė, kad po vėtros namai liko be vandens ir elektros. „Elektrikai įvažiuoti negali, mes ir vandens neturime, virti valgyti negalime, televizorius neveikia, aš dirbti prie kompiuterio irgi negaliu, nors tai yra pagrindinis mano darbo įrankis, vaikų į darželį išvešti negalėjome ir virėme arbatą ant laužo. Tame yra ir kažkokio žavesio“, - juokavo skaitytoja.
 
Moteris šmaikštavo, kad pasisekė, jog vonelėje agurkus šeima buvo užpylusi vandeniu – taip galėjo jį panaudoti kojoms bei rankoms nuprausti.
 
Pasak jos, seniūnai ir taip turi kito darbo, tad medžius išpjauti šeimai teks pačiai. Nuvažiavusi pirkti pjūklo ji pamatė, kad su tokiomis bėdomis po nakties susiduria ne vienas. „Nuvažiavus pirkti pjūklo, per penkias minutes keturi žmonės atėjo, ar pirkti, ar taisyti, nes jau dėl to, kad tiek supjovę, nebepjauna“, - pasakojo ji.
 
Moteris teigė nežinanti, kada namuose vėl veiks elektra – elektrikai pasakė, kad yra susidariusi eilė, tad gedimai bus pataisyti jai atėjus.

Penktadienio vakarą be elektros buvo dar keli tūkstančiai

Penktadienio vakarą elektros energijos įvairiose šalies vietovėse neturėjo apie 3,8 tūkst. vartotojų.

Elektros skirstymo bendrovės "Lesto" atstovė Edita Sirutienė BNS sakė, jog daugiausia vartotojų - apie 2 tūkst. - be elektros yra Kauno regione. Taip pat nemažai elektros neturinčių yra Klaipėdos regione ir Vilniaus rajone.

Klaipėdos regione elektros neturi apie tūkstantį vartotojų. Elektros neturi ir apie 800 vartotojų Vilniaus rajone.

Pasak "Lesto" atstovės, operatyvinės brigados dirbs iki vėlumos, be elektros gali likti tik pavieniai vartotojai, iki šeštadienio neturinčiųjų elektros tikimasi sumažinti iki tūkstančio.

Nuo 16 val, pavyko sumažinti nepatogumus. Pavakarę energijos neturėjo apie 4,5 tūkst. vartotojų.

Penktadienio naktį Lietuvoje stiprus vėjas laužė medžius, dėl žaibo kilo vienas gaisras. Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, gelbėtojai visoje Lietuvoje 23 kartus vyko pjaustyti vėjo išverstų medžių, daugiausia - Vakarų Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)