Renginyje dalyvavę svečiai – Tauragės rajono savivaldybės gydytoja Dalė Bartulienė, Šilalės rajono visuomenės sveikatos biuro atstovai sveikino šventės dalyvius, įteikė padėkas bei įsteigtus prizus. Šią iniciatyvą palaikė ir renginyje dalyvavo Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentas Eligijus Valskis. Nacionalinis renginys pradėtas simboline „banga“, kuri nusirito per visus dalyvius – nuo darželinuko iki gimnazisto...

Sulaukta nemažai svečių, tačiau gausiausias būrys atvyko iš priešmokyklinių įstaigų – lopšelių – darželių „Ąžuoliukas“, „Žvaigždutė“. Azartiškai įsitraukta į įvairias sportines veiklas: žaistas netradicinis tinklinis, mokytasi šiaurietiško ėjimo, jėga demonstruota „Sumo“ žaidime, virvės traukimo rungtyje...

Kol vyko aktyvūs sportiniai žaidimai, suaugusieji dalyvavo organizuotame susitikime su žolininke bei natūralių ir ekologiškų produktų parduotuvės darbuotoja, kurios labai įtaigiai pasakojo apie sveikatą puoselėjančius produktus. Renginio pabaigoje visus dalyvius apjungė ne tik nuotaikingas šokis, bet ir pačių mažiausių-darželinukų- burbulų šou.

Sveikatos „virusas“ paskleistas, todėl tikimės, kad daugės bendraminčių, kurie skleis sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo būtinybę, kaip kokybiško gyvenimo sąlygą.

2013-aisiais − Sveikatingumo metais – Lietuva mini Lietuvos mokyklų prisijungimo prie Europos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo 20-ąsias metines. Sveikatos apsaugos bei Švietimo ir mokslo ministerijos, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras pakvietė Lietuvos savivaldybes ir sveikatą stiprinančių mokyklų bendruomenes įsitraukti į nacionalinį renginį „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą“.

Sveikatą stiprinančių mokyklų tinkle aktyviai dalyvauja keturios Tauragės rajono švietimo įstaigos: VRCM „Pušelė“, Tarailių, Jovarų pagrindinės mokyklos ir Žalgirių gimnazija. Visos jos aktyviai įsijungė ir į nacionalinį renginį „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą“.

Renginio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į sveikatą stiprinančių mokyklų veiklą, pristatyti sveikatos puoselėjimo pasiekimus sveikatą stiprinančiose mokyklose, paskatinti įsijungti į šį tinklą ir kitas švietimo įstaigas.

Tauragės Žalgirių gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Jūratė Veisienė