Laišką parašęs Linas į DELFI kreipėsi su klausimu - „kodėl tokia didelė netvarka yra greituosiuose traukiniuose „Vilnius-Klaipėda“?. Skaitytojas laiške rašė, kad jam tenka dažnai važinėti šiuo traukinio maršrutu ir stebėti žmones, kurie nuolat ieško ir gaišta daug laiko, kol suranda savo vietą, nes „labai išmėtyti numeriai visuose be išimties vagonuose“. Jo atsiųstoje nuotraukose matyti, kad, pavyzdžiui, šalia sunumeruotos 22 ir 28, 25 ir 27 vietos.

„Lietuvos geležinkelių“ atstovo Vidmanto Gudo teigimu, tokia vietų numeracija traukiniuose naudojama vadovaujantis tarptautinių geležinkelių organizacijų nustatytais standartais, kuriuos reglamentuoja Tarptautinė geležinkelių sąjunga.

V. Gudas patikino, kad toks vietų išdėstymas gali būti ne tik traukiniuose, važiuojančiuose maršrutu „Vilnius - Klaipėda-Vilnius", bet ir kituose. Jis su DELFI pasidalino schema, kurioje matyti, kaip vietos gali būti numeruojamos skirtingą vietų skaičių turinčiuose vagonuose maršrute  „Vilnius-Klaipėda-Vilnius“.

Schemoje matyti, kad daugiausiai sunkumų keleiviams gali kilti važiuojant 56 vietas turinčiu vagonu. Vadovaujantis standartais gali būti ir taip, kad tame vagone nebus 21 ir 23 vietos, nors 22, 24, 25 - bus. Taip yra todėl, kad traukiniuose vietas numeruojant pagal Tarptautinės geležinkelių sąjungos reglamentuotas numeracijas, dalis vietų numerių gali „dingti“, jei toje vietoje, kur turėtų būti 21 ar 23 vietos įrengiamas, pavyzdžiui, praėjimas ar vagone yra kupė. 

V. Gudas sakė iš DELFI sulaukęs pirmos oficialios užklausos dėl vietų išdėstymo tvarkos. „Tikiu, kad traukinio personalas savo darbe tokių klausimų susilaukia dažniau, bet kažkokios statistikos čia nelabai išeitų išvesti. Kitas dalykas – traukiniuose dirba labai šaunūs ir malonūs žmonės, kurie visada yra pasiryžę pagelbėti keleiviui“, - sakė jis.

DELFI žemiau pateikia schemą, kaip išdėstomos vietos vagonuose maršrute  „Vilnius-Klaipėda-Vilnius“ bei skaitytojo atsiųstas nuotraukas iš traukinio:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)