46-oji Respublikinė jaunųjų biologų olimpiada vyko Alytuje. Grįžusius iš olimpiados Valentą ir jo mokytoją sveikino draugai ir kolegos. Mokytoja – metodininkė Rigonda Pereverzeva sako, kad kiekvienais metais pateikiamos vis sudėtingesnės olimpiadinės užduotys, todėl ruošiantis neužtenka vien tik gerai žinoti mokyklinę programą. Moksleiviams tenka itin daug mokytis papildomai ir savarankiškai.

„Daug užduočių parengta pagal amerikietišką vadovėlį „Campbell biology“, turiu tą knygą anglų kalba, tai tikrai vienas iš geriausių vadovėlių“, – sako mokytoja. Anot pedagogės, jeigu pasiseka nuo mažens vieną ar kitą mokinį „užkrėsti“ savo dėstomu dalyku, tuomet galima tikėtis rezultatų ir vyresnėse klasėse, o jeigu ne - tai vėliau sunku to tikėtis.

Valentą Brasą mokytoja moko nuo penktos klasės. Atrodo, kad jį šis dalykas sudomino ilgam. Šiuo metu devintokas yra pakviestas į nacionalinės moksleivių akademijos (nma.lt) biochemijos sesiją, itin daug dėmesio skiria gamtos mokslams. Mokytojos teigimu, Valentas tikrai labai daug dirba pats, ieško, domisi.

„Aš dabar jam esu daugiau konsultantė, kuri pataria ir nurodo tinkamą literatūrą, įdomesnių užduočių“, - sako R. Pereverzeva. Ilgametę darbo patirtį turinti mokytoja džiaugiasi, kad pastaruoju metu vis daugiau vaikų renkasi gamtos mokslus, todėl ir pati daug dėmesio skiria tam, kad turėtų kuo daugiau žinių ir informacijos, kuria galėtų sudominti vaikus savo dėstomu dalyku.