Be abejonės, tiek Vilniuje, tiek aplink jį yra daug gražių vietų, kur pasnigus galima smagiai slidinėti ar leistis rogėmis nuo kalvų.

Kiek atokiau už Vilniaus, Molėtų plento 26 kilometre yra Europos geografinis centras. Įdomu tai, kad Prancūzijos geografijos instituto mokslininkai nustatė Europos geografinį centrą Lietuvoje, tarp Purnuškių ir Bernotų kaimų.

Slidinėjimas
Čia ant kalvos atidengtas tai įprasminantis akmuo ir kolona su žvaigždžių karūna, veikia nemokamas Europos geografinio centro muziejus. Aplink esanti teritorija – draustinis, kuriam priklauso Girijos ežeras, Bernotų piliakalnis, alkakalnis, gretimi miškai.

Tai labai gražios ir ramios apylinkės. Netoli geografinio Europos centro yra įsikūrę žinomi golfo aikštynai.

Kaip žinia, golfas žaidžiamas šiltuoju metų laiku, todėl žiemą, savaitgaliais, čia leidžiama slidinėti, važinėtis rogutėmis, yra visos sąlygos ir populiarėjančiai pramogai – šiaurietiškam ėjimui su lazdomis.

Golfo laukų ir ten esančio restorano administracija specialia technika parengia slidinėjimo trasas, kurių ilgis siekia penkis kilometrus.

Slidinėjant, apylinkės žavi smagiomis kalvelėmis ir posūkiais, o akys džiaugiasi ramybe alsuojančia gamta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)