Darbų atlikta tikrai aibė: iškilo naujas kultūros centras, rekonstruotas didžiausias viešbutis, centrinis paštas, policijos komisariato, savivaldybės pastatai, iš pagrindų pakeista miesto centrinė aikštė (J. Basanavičiaus), kurioje išdygo įspūdingas paminklas, sutvarkytas poezijos parkas, naujais pakeisti šaligatviai, atgaivinti miesto skverai, pagaliau net ir autobusų stotis turi savo pastatą.

Džiaugtis turime kuo (ko gero net ne visus darbus ir išvardinau), tačiau aš ne apie tai. Visa tai nublanksta, kuomet norom nenorom paliekame daug milijonų litų pripumpuotą miesto centrą ir atsiduriame miesto pakraščiuose. Kasdien vykstu per Vasaros ir Sporto gatvių sankryžą namo ir matau tokį vaizdą, kurį užfiksavau nuotraukose – miesto ribose žolė šiemet, panašu, nebuvo pjauta nei karto (slėpynėms žaisti vieta užtikrinta), o duobės ant kelio byloja pačios už save. Ir čia gyvenantys žmonės jau keleri metai kreipiasi raštu į aukščiausius miesto ir savivaldybės vadovus, nurodydami opias problemas.

Savivaldybės administracijos ir miesto seniūnijos tarnautojų atsakymai labai mandagūs, oficialūs, su pamąstymais apie ateitį, tačiau esmė trumpa ir aiški: „nėra lėšų, taupome“. Ir iš kur jų bus, tų lėšų, jei šioje miesto dalyje negyvena joks ponas politikas, tarsi burtininkas galintis mostelėti ranka – ir žolė gražiai nugultų, ir kelias būtų sutaisytas. Pažiūrėkite į kelią, kuriuo meras kasdien važiuoja namo į savo gimtąjį Balsupių kaimą. Vietovė jau gerokai už miesto ribų, tačiau buvęs žvyrkelis jau seniai mena blogus laikus, o sankryža, susikertanti su magistrale Via Baltica, apšviesta.

Grožėkimės gražiai sutvarkytu savo miestu, tačiau būkime objektyvūs ir neabejingi visoms jo vietoms, net ir toms, kuriose negyvena išrinktieji.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteiravo Marijampolės savivaldybės.

Savivaldybės Ūkio departamento Aplinkos valdymo skyriaus vedėjas Mindaugas Lelešius patikino, kad skaitytojo nurodyta vieta šienaujama. „Informuojame, kad žalieji plotai, esantys prie Vasaros ir Sporto gatvių sankryžos, yra nušienauti. Šių žaliųjų plotų šienavimas šiais metais numatytas dar du kartus, t.y. rupjūčio ir rugsėjo mėnesį. Kelio duobės, esančios prie gatvės kelkraščio Vasaros ir Sporto gatvėse, bus tvarkomos pagal numatyta eiliškumą liepos mėnesį“, - teigė jis.

Po straipsnio publikavimo į DELFI kreipėsi skaitytojas, nurodęs, kad iš tiesų pastebėjo, kad žolė šią savaitę galiausiai buvo nupjauta. Tiesa, jis nusistebėjo, kodėl tai buvo padaryta dabar - pasak jo, prieš porą metų tik po jo kreipimosi į savivaldybę tai galiausiai buvo padaryta tik liepos pabaigoje