1. Kodėl norisi vartoti ir pirkti tai, ko dar nesi uždirbęs?

2. Ar labai daug džiaugsmo sukelia „nuosavo“ būsto įsigijimas mainais už vergystę bankui iki pensijos?

3. Ar pinigai yra tikslas, o gal vis dėlto tik priemonė?

4. Ar tikrai reikia keisti automobilį kas 5 metus, nors jis kuo puikiausiai tarnautų ir 20 metų?

5. Ar būtina nuėjus į prekybos centrą kiekvieną kartą pirkti plastikinį maišelį, galbūt protingiau turėti medžiaginį, kuri gali naudoti keletą metų?

6. Ar valdžią reikia kaltinti dėl neteisybės ir netvarkos, kai patys nedalyvaujame jokioje visuomeninėje veikloje ir nematome toliau savo kiemo?

7. Vaizduojame save tikrais patriotais bei be galo mylime Lietuvą, kai žaidžia krepšininkai, tačiau ar daugelis pasakytų, kaip tiksliai vadinasi kovo 11 diena?

8. Su malonumu dedame savo nuotraukas bei viešiname asmeninį gyvenimą socialiniuose tinkluose, tačiau ar pažįstame bent savo laiptinės kaimynus?

9. Kodėl daug kam šauniai skamba posakis „dirbk, pirk, mirk“, o gal šaunesnis būtų „kurk, dalinkis, gyvenk“?

10. Kodėl siunčiamės mėgstamų atlikėjų muziką nemokamai iš interneto, užuot įsigiję originalų CD, taip jiems atsidėkodami?

11. Kodėl siūlome kyšius kelių policijai, ir po to patys ją keikiame bei dedame į šuns dienas?

12. Kodėl pasakyti „ačiū“ yra daug sunkiau, negu pasiųsti ką nors ant trijų raidžių?

13. Kodėl norime namo su keturiais miegamaisiais, nors svečių sulaukiame arba kviečiame ką nors daugiausia tris-keturis kartus per metus?

14. Kodėl stambus verslas mato tik pelną ir skaičiukus balanse, bet nemato žmonių, netgi tų, kurie pas jį dirba?

15. Kodėl valstybės tarnautojai iš aukšto žiūri į paprastus piliečius, atėjusius pas juos valstybinių paslaugų, nors tikrieji tarnautojų darbdaviai ir yra paprasti mokesčių mokėtojai?

16. Kodėl manome, kad esame tolerantiški, bet nė už ką nenorėtume, kad šalia kaimynystėje gyventų kitos religijos, rasės ar juo labiau seksualinės orientacijos žmogus?

17. Kodėl daugelis studentų eina studijuoti dėl „popieriaus“, o ne dėl žinių? Ir nusirašinėjimui deda daugiau pastangų nei pačiam mokymosi procesui?

Turite daugiau panašių klausimų? Užduokite juos komentaruose.