Kol balto sniego patalu dengėsi žemė, šerkšnu puošėsi medžiai, mes džiaugėmės pagaliau atėjusia žiema, ji kasdien turėjo kovoti už išlikimą. Juk jos patalas – sniegas. Užsikloti tegalėjo gabalėliu žvaigždėto dangaus. Bet ar jis šildė? O juk ji – naminės katės vaikelis, kuriuo atsikratė kaip nereikalingu daiktu. Ne gana to, akytė buvo smarkiai sužalota.

Skubame Jus nuraminti. Šiandien Nikei (taip, taip, ji jau ir varduką turi) viskas gerai. Graži kaip margaspalvis ruduo. Sveika kaip ridikas, tik... teturinti vieną akytę. Bet tai jai nė kiek netrukdo būti žaisminga, linksma ir išradinga. Nikė – keturių mėnesių, be galo jauki, švari ir tvarkinga katytė. Labai išsiilgusi žmogaus meilės ir švelnių rankų. Katytė jau paskiepyta. Dovanojama tik atsakingiems žmonėms, kurie sutiks Nikei paaugus ją sterilizuoti (pusę sterilizacijos kainos padengs dabartinė globėja).

Nepaisant to, kad Nikė yra su viena akute, pasaulį regi tik gražiausiomis spalvomis. Ji sugeba džiaugtis tuo, ką turi, moka dovanoti savo meilę ir šilumą.

Tiesa, žinojot, kad trispalviukės neša pinigus į namus? Priimkit ją į savo gyvenimą – turėsit geriausią draugę. O tikrų draugų juk nei nupirksi, nei parduosi.

860014377, 868364809 (Vilnius, Trakai)