Aišku, kad „Nuaras“ iš karto suskubo aiškintis, kaip gali būti, kad neseniai padovanotas gyvūnas vėl paliktas likimo valiai. Buvo įtariama, kad žmogus, pasiėmęs vokiečių aviganio mišrūno patelę, neprižiūrėjo jos ir tiesiog išmetė autostradoje.

Iš pradžių tikėtasi viską išsiaiškinti tiesiog pasikalbėjus su Viliumi D., tačiau jis atsisakė komentuoti susiklosčiusią situaciją. Visgi moteris, kuri ir atidarė minėto vyro namų duris, prasitarė, kad jis šunį iš „Nuaro“ paėmė VšĮ „Penktai kojai“.

„Nuaras“ nenorėjo tikėti, kad viešoji įstaiga gali rengti tokius kėslus, todėl parašė prašymą policijai, kad ši išsiaiškintų, kaip viskas buvo iš tikrųjų - ar tai žiauraus elgesio su gyvūnų atvejis, ar visgi „Penktos kojos“ pinklės.

Balandžio 19 dieną iš policijos gautas atsakymas pribloškė. Paaiškėjo, kad tai - minėtos įstaigos suktas planas. „Penktos kojos“ direktorė Agnė Volockytė paaiškino, kad, kai vasario mėnesį internetinėje gyvūnų svetainėje pasirodė skelbimas apie dovanojamą vokiečių aviganio mišrūno patelę, su ja susisiekė Vilniuje esanti gyvūnų globos įstaiga ir paprašė, kad „Penkta koja“ perimtų minėtą šunį iš „Nuaro“, nes yra žmogus, kuris norėtų jį pasiimti. Pasak jos, žmogus nenorėjo gyvūno imti tiesiai iš „Nuaro“, nes jis ima paėmimo mokestį. A. Volockytė sako, kad Viliui D. paiimti gyvūną  kainavo 50 lt. Reiktų pažymėti, kad 50 lt kainavo ne šuo, o jo ženklinimas mikroschema. Šioje situacijoje visiškai nėra dėl ko priekaištauti - Viliui D. dar buvo pritaikyta 50 proc. nuolaida - įprastai mikroschema ne Kauno miesto gyventojams kainuoja 100 Lt. Be to, paimtas šuo „Nuare“ buvo puikiai prižiūrėtas, suvakcinuotas - už tai neprašyta jokių pinigų.

Vėliau paimtasis gyvūnas padovanotas naujiems šeimininkams. Tik kažin, ar jie žino, kad šuo yra suženklintas ir užregistruotas Viliaus D. vardu - po padovanojimo gyvūnas nebuvo perregistruotas, o tai reiškia, kad teisiškai vokiečių aviganio mišrūno patelė vis dar priklauso Viliui D.

Vis dar lieka vienas neaiškumas - iš kur atsirado vokiečių aviganio mišrūno patelės nuotraukos, kuriose ji stovi pririšta autostradoje. A. Volockytė ir tam turėjo paaiškinimą. Pasak moters, tai tebuvo fotosesija, kuri neturi nieko bendro su žiauriu elgesiu su gyvūnais. Kalytė nebuvo palikta autostradoje - tebuvo kuriama tokia iliuzija, kad žmonės susigraudintų ir pasiimtų gyvūną globoti. „Penktos kojos“ direktorė tame nemato nieko blogo - juk, pasak jos, įstaigos internetiniame puslapyje nurodyta, kad visos nuotraukos naudojamos reklaminiams tikslams.

Policija nusprendė, kad šioje situacijoje niekas nebus baudžiamas, nes čia nebuvo jokio žiauraus elgesio su gyvūnu. Visgi „Penktos kojos“ direktorės moralė ir etikos supratimas kelia abejonių...Džiugu, kad ši istorija nebuvo dar vienas žiauraus elgesio su gyvūnu atvejis ir, kad aparašytoji vokiečių aviganio mišrūno patelė surado tikrus namus, tačiau ar čia buvo pasirinktos tinkamos priemonės?

Spręsti, mielieji skaitytojai, paliekame Jums, tačiau „Nuaro“ darbuotojams toks elgesys atrodo nebrandus ir keliantis ironišką šypseną.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes jame yra išreikšta subjektyvi skaitytojo nuomonė!