„Gerai būtų įvesti biurokrato ir valdininko mokestį“, - rašo skaitytojas.

„Taip, buvo „senbernio“ mokestis Tarybų Lietuvoje. O kai vyras vesdavo, nuo kito mėnesio atsirasdavo žmonai „bevaikės“ mokestis. Tada mes greit „darydavom“ vaiką, kad išvengtume mokesčio. Bet praeidavo 9 mėnesiai, nes prieš vestuves gultis su bernu į lovą buvo gėda“, - apie savo patirtį pasakoja skaitytojas.

Dar vienas skaitytojas siūlo Seimo nario kėdės mokestį. Kitas - įvesti Afganistano karo mokestį ir Irako karo mokestį.

„Aš jau seniai siūliau įvesti šaligatvių mokestį. Vaikščiojant juk jie dyla, ar ne? Mokestis būtų įskaičiuotas į batų kainą. Pradžiai kokie 5 proc., paskui būtų galima kelti. Liuks idėja, ar ne?“, - siūlo skaitytoja.

„Neapmokestinama zona turi likti tik miegamasis - visos kitos vietos po 19 val. apmokestinamos 20 Lt/val. Miesto centrui taikomas koeficientas 2, toks pats ir šaldytuvui...“, - mokesčių ir lieknėjimo idėją siūlo skaitytoja.

Kitas skaitytojas įsitikinęs, kad reikėtų apmokestinti plastines operacijas, nes kai kurie asmenys dėl šio dalyko yra maniakai - „todėl tokius išsidirbinėtojus reikia apmokestinti“, - siūlo jis.

Dar vienas skaitytojas siūlo Lietuvos paso mokestį - turi Lietuvos pilietybę, būk geras, susimokėk. Galima būtų apmokestinti ir pareigūnų kyšius - įsitikinęs vienas iš diskusijos dalyvių.

„Reikėtų apmokestinti mobiliuosius telefonus 10 proc. nuo jų sumos/mėnesiui. Neblogai būtų, nes tik Lietuvoje viskas galima“, - rašo skaitytojas.

„Lovos mokestis: eini miegoti - mokėk, kuo ilgiau miegi, tuo daugiau moki. Dar gali įvest dantų mokestį, valgai - moki, kuo daugiau valgai - tuo daugiau moki. Ai va dar pilvo mokestis - kuo storesnis, tuo daugiau mokėsi. Gal pradžiai užteks, jeigu daugiau reiks, kreipkitės, sugalvosiu“, - entuziazmu trykšta skaitytoja.

Kitas skaitytojas siūlo apmokestinti telefoninių pokalbių laiką, mat tada mažiau kalbėsime ir daugiau PVM sukursime. Dar vienas diskusijos dalyvis siūlo apmokestinti leidimą gyventi ir mirti Lietuvoje. Galima apmokestinti taip pat ir seksą, jeigu laikytumėme jį prabanga.

„Aš tai siūlyčiau „barakudos“ mokestį... Galima būtų įvesti, pvz., „jaunesnės nei 15 m. žmonos/draugės mokestį“. Jei jau vyras turi pakankamai pinigų, kad išlaikytų 15-20 m jaunesnę moterį, reiškia, tikrai ne problema bus ir šlubuojantį valstybės biudžetą paremti“, - įsitikinęs skaitytojas.

„Dar pasiūlymas - galima įvesti emigracijos mokestį - vieniems, kad jau emigravo, kitiems, kad ruošiasi“, - trumpai ir aiškiai idėją išdėstė diskusijos dalyvis.

„Dar galima apmokestinti mokesčius. Manau, kad įvedus 1 procentėlį nuo visų sumokėtų mokesčių, padengtume visas biudžeto skylutes“, - savo idėją siūlo skaitytojas.

Dėkojame DELFI skaitytojams už idėjas!



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)