Čia nėra jokių sanitarijos reikalavimų ar net supratimo apie tokių buvimą. Todėl tiems, kam rūpi švara ir sanitarinės normos, - geriau net nesiartinti. Dietų besilaikantiems - Jūsų čia niekas nelaukia! Visas maistas patiekiamas ant padėklų, vežiojamų karučių ar išskleidžiamų prekystalių. Kaip žinia, ledas - čia egzotika, todėl tenka tik tikėtis, kad bet kuris patiekalas neguli, laukdamas pirkėjo, ilgiau nei parą.

Jūros gėrybės, vaisiai, daržovės, paukštiena, kiauliena, jautiena, žuvis... krokodilai, karveliai, smėlio kirminai, šviežiai spaustos cukrinio bambuko ar kokoso sultys ir visa kita, ko tik gali geisti patys išrankiausi.

Keptas karvelis kainuoja 20-25 juanius (8.30 LTL), Krokodilo uodega 30-45 juanius (14 - 16 LTL). Egzotiški vaisiai ar jūros gėrybės - nuo 3 iki 7 litų. Perkant būtina derėtis. Jeigu pasmaguriauti atėjote ne vienas, bet su draugais, ir perkate iš to paties prekeivio - jis, nors ir ilgai spyriojęsis, tačiau galiausiai nusileis dvigubai ar net trigubai.

Į „Maisto gatvę“ ateina visi: miestiečiai, keliautojai, trumpam sustoja naktį dirbantys taksi vairuotojai ar policija. Keliautojai atvyksta daugiau stebėtojo teisėmis ir vedami smalsumo, bet tik ne daugelis jų ryžtasi paragauti siūlomų patiekalų. Todėl prekeiviai jiems bando įsiūlyti pačius egzotiškiausius „skanumynus“.

Man bandė parduoti virtą ožio galvą, motyvuodami tuo, kad vyriškoji potencija - jo raguose. Deja, truko kalbos žinių, kad išsiaiškinčiau visas ragų paslaptis, bet pasak aistringai samčiu mojavusio virėjo, tai vienintelis receptas šeimos gerovei išlaikyti. Įdomu tai, kad šalia jo stovėjęs kolega su virtais krabais teigė tą patį ir dar žadėjo pinigingus metus.