Pirmą kartą šioje vietovėje Enduro varžybos buvo surengtos 2009 m. ir po trejų metų išaugo iki Baltijos šalių Enduro čempionato etapo. Šiam etapui trasa sutrumpinta nuo 100 km iki 71 km ilgio, kurią 95 proc. sudarė bekelės (organizatoriams teko tartis ir gauti leidimus važiavimui iš beveik 200 šimtų žemės savininkų).

Dvi dienos tokioje trasoje, kuri driekėsi per pelkes, miškus, smėlius tapo tikru ištvermės išbandymu sportininkams (pirmosios dienos varžybų nebaigė 56 proc. dalyvių), tarp jų iš dvylikos lietuvių pirmos dienos finišą pasiekė tik du. Atsižvelgiant į nepaprastai didelį nebaigusių sportininkų skaičių, antrą dieną dalyviams teko įveikinėti ne du, o vieną ratą. Viso šiame etape startavo 132 dalyviai iš visų Baltijos šalių bei Suomijos. ATV (keturračių klasėje) dalyvavo moteris ir turbūt pati didžiausia naujiena – nauja klasė TRIAL, kurioje varžėsi 4 dalyviai.

Oras ir dalyvių bazė griuvėsiuose nedžiugino, tačiau organizatoriai tikrai verti pagyrų už itin kruopštų ir puikiai atliktą darbą. Sužymėta ne tik testų teritorija bet ir visa 71 km trasa. Itin griežta techninė kontrolė prieš ir po varžybų.

Šiame etape buvo trys specialūs testai Extreme – 1,3 km, Enduro – 3,4 km ir Cross – 4,6 km. Ypač visus džiugino Extreme testas, kuris priminė „Red Bull Romaniac“ prologo sumažintą variantą.

Žinoma, organizatoriai pagalvojo, kad silpnesniems dalyviams įveikti kai kurias vietas gali būti neįmanoma, tad prie kiekvienos sudėtingos kliūties teste buvo įrengti apvažiavimai. Enduro testas, kitaip nei įprasta, buvo pačioje trasoje, tiesiog vienoje atkarpoje reikėjo nuvažiuoti iš taško A į tašką B. Cross testą sportininkai įveikinėjo žvyro karjere, kuris buvo ilgiausias iš visų kitų ir fiziškai sunkiausias. Nors testas buvo pirmasis po starto, tačiau 36 km atkarpoje iki jo dalyvių laukė pelkė, kurią įveikinėdami didžioji dalis sportininkų visas jėgas joje ir palikdavo.             

Lietuvos sportininkų pasiekimai šiame etape:

Komandinė įskaita: „Drakonai Racing Team” - 1 vieta (LČ) ir 8 vieta (BČ).

E1 klasė: Balys Bardauskas – 1 vieta Lietuvos čempionate (LČ) ir 12 vieta Baltijos čempionate (BČ).

E2 klasė: Edvardas Žindžius - 1 vieta (LČ) ir 8 vieta (BČ).

E3 klasė: Mindaugas Šimkevičius – 1 vieta (LČ) ir 6 vieta (BČ); Julius Šimkus – 2 vieta (LČ) ir 8 vieta (BČ); Evaldas Kleiva – 3 vieta (LČ) ir 9 vieta (BČ).

Senjorų klasė: Danielius Žoštautas – 1 vieta (LČ) ir 4 vieta (BČ).

Veteranų klasė: Ričardas Duonelavičius – 1 vieta (LČ) ir 6 vieta (BČ).