Tuo pačiu metu Šylių filiale bibliotekininkė prasitarė, kad ruošiasi operacijai ir paklausė, ar nenorėčiau laikinai padirbėti? Ilgai nesvarsčiusi nuvykau į Šilutės rajono F. Bajoraičio viešosios bibliotekos pas direktorę D. Užpelkienę pasikalbėti, ar negalėčiau laikinai padirbėti bibliotekoje. Tuo metu buvo didžiulis noras dirbti. Buvau priimta į darbą, taip dirbu iki šiol.

Mano gyvenime iki to momento, kai pradėjau dirbti, trūko įgūdžių, veiklos, bendravimo. Dabar yra didelis noras tobulėti, nes sakoma, kad tobulėjimui ribų nėra. Nėra kada sustoti, reikia eiti į priekį. Kiekvieną kartą vis kažką naujo sužinai, išmoksti, ko dar galbūt nežinojai. Lankau kiek tik įmanoma kursų, tai ECDL pradmenų kursus ir atstovavimą bibliotekoms, gebėjimų stiprinimą, visuose, kiek tik vyko „Bibliotekos pažangos“ organizuojamuose kursuose. Taip pat praeitais metais dalyvavau projekte „Langas į ateitį“ įgyvendinant projektą „Lietuvos e. piliečiui – paslaugos internete“, ir suteikiant skaitmeninio raštingumo ir naudojimosi elektroninėmis paslaugomis žinių penkiolikai žmonių.

Žinoma, dabar pasitikiu savimi daug labiau. Tikrai atradau vieną iš tūkstančio galimybių keisti savo gyvenimą. Praeitais metais „Bibliotekos pažangos“ buvo sukurtas dokumentinis - vaidybinis filmas „1000 galimybių“, viena iš trijų sėkmės istorijų - mano. Teko laimė nusifilmuoti man, ir mano visai šeimai, esu be galo dėkinga „Bibliotekos pažangai“, kad sugalvojo tokį gražų projektą.

Šiandiena sėkmingai dirbu prasmingą darbą ir toliau mokausi, tobulėju. Savo įgūdžiais dalinuosi su tais, kam to labiausiai reikia. Norėčiau ir toliau dar labiau būti kažkuo naudinga tiems, kam reikia mano pagalbos, supratimo.
Norėčiau ir kitiems palinkėti eiti tolyn į priekį, nebijoti bandyti ką nors naują ir įgyvendinti savo svajones drąsiai.

Vida Mišeikienė Šilutės raj. sav. F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filialo bibliotekininkė

--
„Europos istorijų parkas“ ir DELFI skelbia konkursą „Geriausios Europos istorijos“. Visi rašantys, fotografuojantys ir filmuojantys kviečiami siųsti savo istorijas ir laimėti puikius prizus. Galimos darbų temos: „Modernus kaimas“, „Vartotojų teisės“, „Ekologiška ekonomika“, „Mokslo ir kultūros šviesuliai“.

Darbus siųskite el. paštu: pilieciai@delfi.lt iki 2012 m. sausio 31 d. Į konkursą galima siųsti tik dar jokiose kitose žiniasklaidos priemonėse nepublikuotus darbus.

Atrinkti darbai taip pat bus publikuojami DELFI Piliečio rubrikoje ir atviroje informacinėje platformoje www.europosistorijos.lt .

Visi atsiųsti Jūsų darbai dalyvaus Geriausių istorijų rinkimuose, kurie vyks DELFI portale vasario 6 – 10 d. Balsavimo metu bus išrinkti keturių geriausių darbų autoriai, kurie vėliau bus apdovanoti nešiojamaisiais kompiuteriais.