„Keli agurkai stiklainyje akį išsyk patraukė - jie buvo rusvi. Prapjovus juos - pamačiau štai tokius radinukus...“, - rašo jis.

Tai - vienetinis atvejis

Šiuos marinuotus agurkus Tomas pirko prekybos centre „Maxima“. Šio prekybos tinklo Įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė patikino, kad ši agurkų partija buvo išimta iš prekybos ir patikrinta.

„Tikrinimo metu daugiau nekokybiškų agurkų nebuvo rasta. Ėmėmės papildomų priemonių, t.y. vyksta tiekėjo auditas, siekiant užtikrinti, kad būtų užkirstas kelias panašiems incidentams ateityje“, - sakė ji.

Agurkai nėra maistingi, ką ten veikia kirminai?

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji specialistė Jurgita Savickaitė DELFI sakė, kad yra ganėtinai sunku pasakyti, iš kur agurkuose atsirado kirmėlės, bet priežastys gali būti įvairios.

„Tteoriškai kirmėlės produkte galėjo atsirasti įvairiai, visų pirma dėl netinkamai parinktos žaliavos, t.y. gamybos metu naudoti kirmėlėmis užteršti agurkai (ar pasitaikė vienas toks agurkas). Kitas kelias kirmėlėms atsirasti - laikymo sąlygos atidarius stiklainį. Tačiau šaltuoju metų laiku, kai neaktyvūs skraidantys vabzdžiai, pvz., musės, tai mažai tikėtina. Taip pat nerealu, kad kirmėles išsivystytų hermetiškai uždarytame ir konservavimo metu aukštoje temperatūroje kaitintame stiklainyje. Tačiau noriu dar kartą pabrėžti, kad norint nustatyti tikrąsias taršos priežastis vien nuotraukos nepakanka, tam būtinas išsamesnis tyrimas“, - sakė J. Savickaitė.

Pasak jos, agurkai dėl savo sudėties (apie 90 proc. sudaro vanduo) iš tiesų retai pažeidžiami kirmėlių (vabzdžių lervų), nes ši daržovė nėra turtinga lervos vystymuisi būtinomis mitybinėmis medžiagomis.

Dėkojame DELFI skaitytojui už informaciją ir nuotraukas!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)