Kaip DELFI paaiškino Heraldikos komisijos pirmininkas Edmundas Antanas Rimša, kitoks Vytis ant monetų – jokia naujovė. „Šis raitelis yra iš Vytauto laikų. Ten ir antspaudas ir pats raitelis iš tų laikų. Kadangi moneta yra skirta būtent Žalgirio mūšiui, tai ir pavaizduotas tai epochai charakteringas dalykas. Tokių monetų yra labai daug, pavyzdžiui, buvo išleista moneta skirta Mindaugui. Jų yra daugybė“, - sakė jis.

Lietuvos bankas praneša, kad ši moneta buvo išleista 1 mln. vienetų tiražu, o jos dailininkas yra Rytas Jonas Belevičius.

DELFI jau rašė, kad yra išleistos monetos su Žalgirio mūšio scenomis. Lietuviškose monetose Vyčio žirgas vaizduojamas skirtingai: pakelta arba nuleista uodega. Ant smulkių, vadinamųjų baltų centų monetų herbinio žirgo uodega nuleista, nors herbo etalone ji pakelta.

Dėkojame DELFI skaitytojams už informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)