GGA vyr. specialistė Lolita Grėblikienė į Rokiškio rajoną važiavo paimti gandrų, tačiau grįžo kur kas labiau „praturtėjusi“ - būnant Rokiškio krašte paskambino žmogus ir pranešė apie parke rastą roplį. Bandyta ieškoti jo savininkų, tačiau nesėkmingai - duomenų, kad Rokiškyje kas nors augintų smauglius, nėra. Žinoma, Lietuvoje tokie gyvūnai laisvėje nesiveisia, tad radinys turėjo kažkam priklausyti - greičiausiai pabėgo iš terariumo.

Nuspręsta smauglį atsigabenti į Kauną. Iš pradžių bandyta jį nuvežti į Kauno zoologijos sodą - galbūt jie galėtų gyvūną priglausti ar bent pasakyti tikslią jo rūšį  - vis dėlto teko nusivilti, zoologijos sodas negalėjo niekuo padėti ir tokios rūšies nežinojo.

Taigi teko roplį vežtis į GGA ofisą. Čia gyvūnas sulaukė ne tik kitų darbuotojų, bet ir žurnalistų dėmesio. Žinios sklinda greitai ir šiandien žurnalistai suskubo patys pamatyti smauglį bei paruošti apie jį reportažą.

Akivaizdu, kad populiarumo gyvūnui netrūko, tačiau tai - menka paguoda, nes, vis dėlto, jam labiau už viską reikėjo namų ar bent laikino prieglobsčio. Laimei, padėti sutiko Baltijos cirko narė - smauglys nebus naudojamas pasirodymams, nes greičiausiai neužaugs itin didelis, tačiau bus puikus namų augintinis.

Moteris sakė, kad dar šiandien jam įrengs specialų terariumą ir lauks, kol atsiras tikrasis gyvūno šeimininkas. Jei to nenutiktų, ji pasiryžusi pati jį auginti - „Patirties roplių auginime turiu nemažai, tad jam pas mane tikrai bus gera gyventi“, - šypsojosi smauglį priglaudusi moteris.